of 59185 LinkedIn

Gemeenten betalen opvang peuters

Gemeenten passen voortaan bij als ouders van een peuter de kinderopvang niet kunnen betalen.
6 reacties

Alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar kunnen voortaan naar de kinderopvang of peuterspeelzaal. De kinderen die nu niet gaan en waarvan de ouders geen kindertoeslag krijgen, krijgen een plek aangeboden die wordt betaald door de gemeente. Het gaat om twee dagdelen gemiddeld per week. Tot nu toe was er niet voor alle peuters een plek of moesten de ouders hier zelf voor betalen.

Goede start
Gemeenten krijgen 60 miljoen euro om de peuters die nu niet gaan twee keer per week opvang aan te bieden. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zijn dit overeen gekomen. ,,Elke peuter verdient een plek om opgevangen te worden, dus ook peuters waarbij een of beide ouders niet werken. Goede kinderopvang geeft kinderen een goede start in de maatschappij. Ieder kind heeft daar recht op'', aldus Asscher. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Annemiek (ICmedewerker) op
Mijn 'Trump' reactie is als volgt: Er staan nog 3 artikelen op binnenlands bestuur: gemeenten ontmoedigen jeugd-pgb; jeugdzorgorganisaties in de problemen; jeugdhulp nodig bij 10% van de doelgroep. Daar zitten de echte problemen. Los die eerst maar eens op voor je alle peuters, dus ook de grote groep die dat niet nodig heeft of waarvan de ouders rijk genoeg zijn om het zelf te betalen, gratis naar de opvang stuurt ten koste uiteraard van bijvoorbeeld thuiszorg, ouderenzorg en de bovengenoemde vorm van jeugdzorg.
Door Jeannette op
"Elke peuter verdient een plek om opgevangen te worden". Waarom zou een peuter die een prima thuis heeft "opgevangen" (wat een raar woord) moeten worden. Volgens mij verdient iedere peuter een liefdevol, sociaal thuis. Een peuter is niet bij voorbaat een kind wat opgevangen moet worden. Het moet kunnen spelen, zich kunnen ontwikkelen op alle gebieden. Of daar altijd een kinderopvang voor nodig is valt nog te bezien. Laat het een keuze zijn van ouders zelf. Daar waar een toevoeging aan de ontwikkeling van het kind op welk gebied dan ook, nodig is, zou extra aandacht goed zijn. Maar om bij voorbaat te zeggen dat kinderopvang een must is voor de ontwikkeling van een kind is klinkklare onzin.
Door Harry op
Grappig die onderstaande "Trump" reacties. Ik vind deze actie juist heel goed! Wellicht worden deze kinderen socialer dan onderstaande collega's!
Door Henk op
Goedkoop scoren over de rug van het kind en de belasting betaler. ?? Asscher: hoe staat het ook al weer me onze werkgelegenheid van jongeren en ouderen. Dat is voor u te moeilijk om op te lossen, dus dan maar dit!
Door Johnny op
De PvdA weet wat goed voor uw kind is. Beter nog dan u als de vader en de moeder.
Aartsbemoeial Asscher gaat het wel even regelen. Met de miljoenen van de belastingbetaler.

Vuilnisman, mag Lodewijk ook mee !