of 60831 LinkedIn

Gemeente wilde loodsen in Waalre legaliseren

Het woonwagenkamp in Waalre
Het woonwagenkamp in Waalre
1 reactie

De gemeente Waalre was in 2006 vergevorderd met een plan om de schuren en loodsen op het woonwagenkamp aan de Broekweg te legaliseren. Uit brieven die de woonwagenbewoners maandag naar de gemeenteraad hebben gestuurd, blijkt dat er een zogeheten voorontwerpbestemmingsplan voor wonen én bedrijvigheid ter inzage heeft gelegen.

Bedrijfsactiviteiten onder voorwaarde
,,Zoals reeds aangegeven wil de gemeente onder voorwaarden toestaan om de loodsen voor bedrijfsactiviteiten te gebruiken'', schreef het toenmalige college bovendien een jaar eerder in een brief aan een bewoner. 
De woonwagenbewoners zijn boos omdat Waalre nu wil dat de loodsen worden gesloopt. Ze zeggen dat de gemeente beloften uit het verleden breekt. Het huidige college stelt echter dat er nooit ondubbelzinnige toezeggingen zijn gedaan.

Geen formele status
Voor advocaat Peter van de Laar van de woonwagenbewoners is onduidelijk wat er met het conceptplan is gebeurd. De gemeente zei maandag in een reactie dat het plan niet is doorgezet en dat het geen formele status had. 
De gemeenteraad beslist dinsdagavond. Als de raad kiest voor verwijdering van de schuren en loodsen, stappen de woonwagenbewoners naar de rechter.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door johannes (adviseur) op
Het wordt tijd dat in Nederland al die woonwagenkampen worden opgeheven. De hedendaagse "kampbewoners"hebben niets meer van doen met woonwagens of rondtrekken om werk te vinden.