of 59206 LinkedIn

Gemeente wil zorgpolis voor alle Rotterdammers

De gemeente Rotterdam wil een zorgverzekering, die nu nog bestemd is voor mensen met een minimuminkomen, vanaf 2019 aan alle inwoners gaan aanbieden.
3 reacties

De gemeente Rotterdam wil een zorgverzekering, die nu nog bestemd is voor mensen met een minimuminkomen, vanaf 2019 aan alle inwoners gaan aanbieden.

Compleet
Sinds 2013 kunnen mensen met een inkomen tot 130 procent van het minimum in de Havenstad een complete zorgverzekering afsluiten met een eigen risico van 50 euro per jaar. In dit pakket zitten basiszorg, een uitgebreide aanvullende polis en een tandartsverzekering. Ook is de eigen bijdrage in de thuiszorg en langdurige zorg aan chronisch zieken meeverzekerd. De maandpremie voor deze verzekering bedraagt nu ongeveer 160 euro per persoon.

Hogere inkomens
Dit zogenaamde Rotterdampakket is een succes. Zowel gemeente als de ruim 55.000 verzekerden zijn tevreden over de polis. Rotterdam wil dit doen 'omdat ook mensen met midden- en hogere inkomens tegen onverwacht hoge zorgkosten aan kunnen lopen,' zo is te lezen in een voorstel van B en W.

Goed initiatief
Patiëntenfederatie Nederland vindt het een goed initiatief. 'Wij roepen andere gemeenten op om te kijken hoe Rotterdam dit doet. Vooral voor chronisch zieken en mensen met een beperking is dit interessant', zegt een woordvoerder van de patiëntenorganisatie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Piet op
Maak er dan meteen een nationale verzekering van :) omdat, volgens mij, ook mensen met minimum, midden- en hogere inkomens in de rest van Nederland tegen onverwacht hoge zorgkosten aan kunnen lopen,
Al dat gekeutel op de vierkante millimeter is pure geldverspilling waarvan alleen de verzekeringsmaatschappijen en hun aandeelhouders beter worden.
Zonder een stemadvies (wat dit betreft) te geven:
zoiets heet "het gelijk van de praktijk!
Door Jeremy Bentham (hoofdschuddende toeschouwer) op
De markt van welzijn en geluk is onmetelijk ......
Door p op
Het idee is mooi, maar zouden het niet verzekeringsmij moeten zijn die zoiets aanbieden?