Advertentie
sociaal / Nieuws

Gemeente houdt NedCar-werklozen 'werkfit'

De gemeente Sittard-Geleen hoopt de mensen die ontslagen zijn bij NedCar 'arbeidsfit'te houden door ze aan het werk te zetten. De werklozen moeten onder andere zwerfvuil opruimen en gladheid bestrijden.

01 oktober 2012

Medewerkers van NedCar die tot de doorstart van NedCar in 2015 zijn aangewezen op een WW-uitkering, kunnen door de gemeente Sittard-Geleen worden ingezet voor vrijwilligerswerk als het opruimen van zwerfvuil en bestrijden van de gladheid. De gemeente maakte maandag bekend dat ze het personeel zo ,,werkfit'' wil houden.

'Sittard-Geleen neemt verandtwoordelijkheid'
,,Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de mensen die niet kunnen worden gedetacheerd en zorgen ervoor dat ze gedurende die periode via vrijwilligerswerk hun arbeidsritme houden”, aldus wethouder Pieter Meekels. Hij denkt dat zo'n 250 medewerkers op deze manier aan de slag gaan met aanvullende werkzaamheden in de openbare ruimte die een maatschappelijke waarde hebben. Kosten van het project worden geraamd op 1,5 miljoen euro, waarvan de helft voor rekening komt van de gemeente.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Flip Zolderman
Als je het corrupte Limburgse duo dat de doorstart bij NedCar geritseld heeft gisteren bij Nieuwsuur gezien hebt hou je je hart al vast, want de stinkende walm van netwerkende ritselaars en halfopenstaande beerputten was van de zelfgenoegzame koppen af te lezen, maar om die arme drommels die nu zonder werk zitten nu ook nog eens de plantsoenen in te jagen in de tussentijd, dat vind ik echt een gotspe, en getuigen van een middeleeuwse mentaliteit.
Advertentie