of 59162 LinkedIn

Gemeente Den Haag leeft regels Wmo slecht na

De uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) door de gemeente Den Haag is niet goed geregeld. Dat concludeert de rekenkamer van de gemeente in een vernietigend rapport dat vrijdag is gepubliceerd. De toegang tot zorg en maatschappelijke ondersteuning is zo slecht dat het niet voldoet aan wettelijke eisen.
2 reacties

De uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) door de gemeente Den Haag is niet goed geregeld. Dat concludeert de rekenkamer van de gemeente in een vernietigend rapport dat vrijdag is gepubliceerd. De toegang tot zorg en maatschappelijke ondersteuning is zo slecht dat het niet voldoet aan wettelijke eisen.

Woud aan procedures
Mensen die behoefte hebben aan begeleiding thuis, woningaanpassingen, vervoersmiddelen, opvang of beschermd wonen lopen vast in een woud aan ingewikkelde procedures, constateert de Rekenkamer. Een aanvraag voor ondersteuning moet zo eenvoudig mogelijk zijn en door de burger op elke gewenste manier gedaan kunnen worden: telefonisch, aan de balie, schriftelijk of via internet.


In Den Haag moet iedereen echter verplicht een uitgebreid digitaal formulier met circa negentig vragen doorworstelen voordat er een aanvraag kan worden ingediend. In voorkomende gevallen leidt die vragenlijst ertoe dat iemand geen aanvraag kan doen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Claus (Pensioen ) op
Wat, doen, die SUKKELS, IN, DE, POLITIEK?????????
Door Moeder (Overbelaste mantelzorg door regels WMO) op
Staatssecretaris is maar wat 'trots' dat hij dit doolhof in de afgelopen 4 jaren heeft mogen creëren. Dat zegt hij in Zorg en Welzijn. De WMO is een gedrocht geworden die mensen helemaal niet laat participeren, maar eerder mensen daarvan uitsluit!