of 59761 LinkedIn

Geld voor onderzoeksjournalistiek Best en Boxtel

De Noord-Brabantse gemeenten Boxtel en Best krijgen geld van de provincie om de onderzoeksjournalistiek te versterken. Boxtel krijgt 22.500 om een app te lanceren en Best krijgt 8.063 euro voor een website en een magazine.

Stichtingen in de Noord-Brabantse gemeenten Boxtel en Best krijgen geld van de provincie om de onderzoeksjournalistiek te versterken. Die in Boxtel krijgt 22.500 om een app te lanceren en die in Best krijgt 8.063 euro voor een website en een magazine.

Actuele politieke zaken

Stichting PleinBest wil behalve de website PleinBest.nl, die inwoners met elkaar in contact brengt, ook een magazine opzetten voor onderzoeksjournalistiek. Vanaf dit najaar verschijnen er zes online edities en vanaf april 2020 komt er maandelijks een papieren versie. Hierin moeten bijvoorbeeld actuele politieke zaken kritisch beschreven worden.


Community-app

De Stichting Brabants Centrum, die iedere week aan abonnees in Boxtel en omliggende dorpen een krant en een online uitgave levert, wil de bijdrage van 22.500 euro gebruiken om voor de zomer van 2020 een community-app te lanceren die onderzoeksjournalistiek ondersteunt.

 

Dossiers uitspitten

‘Abonnees beschikken volgens directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum over specifieke kennis en kunde, die met de app kunnen worden ontsloten’, schrijft de provincie. ‘Via de app bieden zij de journalisten hulp bij het uitspitten van maatschappelijke dossiers, bijvoorbeeld op juridisch of wetenschappelijk gebied.’

 

Aanvragen

Er is sinds begin juni 90.000 euro beschikbaar in Noord-Brabant voor lokale journalistiek. De aanvragen worden beoordeeld door onafhankelijke experts op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Een overzicht van de voorwaarden is hier te vinden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.