of 59281 LinkedIn

Geld voor gedupeerden pgb-debacle

Het kabinet trekt 20 miljoen euro uit voor mensen die in de problemen zijn gekomen door het debacle met de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb) sinds januari. Bronnen op het Binnenhof hebben berichtgeving daarover van RTL Nieuws woensdag bevestigd.
Reageer

Het kabinet trekt 20 miljoen euro uit voor mensen die in de problemen zijn gekomen door het debacle met de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb) sinds januari. Het gaat om 2 miljoen euro dit jaar voor compensatie en 18 miljoen euro volgend jaar.

Compensatieregeling

Bronnen op het Binnenhof hebben berichtgeving daarover van RTL Nieuws woensdag bevestigd. De details van de compensatieregeling worden op Prinsjesdag bekend. Er komt ook extra geld om de problemen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), die de uitbetaling van de pgb's organiseert, op te lossen. Dit jaar gaat het om 7 miljoen extra en daarbovenop volgend jaar 15 miljoen euro.

Schadeclaim

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, verantwoordelijk voor de pgb's, is al sinds juli in overleg met de Stichting PGB Schadeclaim om een regeling te treffen voor de particuliere zorgverleners die hun pgb's niet of te laat kregen. Bij de Stichting PGB Schadeclaim zijn 3000 mensen aangesloten. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.