of 64231 LinkedIn

Geld voor aanpak overlast asielzoekers

Gemeenten kunnen met het geld maatregelen treffen om zaken als winkeldiefstal en vernieling tegen te gaan. Vorig jaar kregen tien gemeenten financiële ondersteuning uit het potje.
4 reacties

Opnieuw stelt het kabinet geld beschikbaar voor gemeenten die overlast hebben van asielzoekers. Net als vorig jaar gaat het om 1 miljoen euro, heeft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) maandag laten weten.

Kleine groep
Gemeenten kunnen met het geld maatregelen treffen om zaken als winkeldiefstal en vernieling tegen te gaan. Vorig jaar kregen tien gemeenten financiële ondersteuning uit het potje. Er werden onder meer extra toezichthouders van aangesteld en camera's van opgehangen. De overlast wordt veroorzaakt door een relatief kleine groep asielzoekers. Ze komen veelal uit veilige landen en maken daarom geen kans op asiel. Het ministerie heeft een reeks maatregelen genomen om de hinder tegen te gaan. Er is onder meer een aparte opvang geregeld voor deze asielzoekers om ze tijdelijk te isoleren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ambtenaar op
Die maatregelen kosten allemaal bakken vol geld. Ik wil daar niet aan mee betalen, dat geld kan veel beter besteed worden.
Los dit probleem nu eindelijk eens op overheid!
Door anand (adviseur) op
dat zal ze leren :)
Door Johan op
Eenmalig geld kan prima. Voor het vervoer dan, een enkeltje richting het thuisland van deze gelukszoekers.
Door Bimie Janssen (Ambtenaar) op
Simpele oplossingen werken nooit, dus ook in deze zal je goed moeten kijken waar het feitelijk om draait. In dit geval gaat het erom dat het vooral de AMV-ers zijn uit "veilige landen" die de problemen veroorzaken. Die kleine groep zou je dan ook gericht kunnen aanpakken. En wie zich als individu niet gedraagt verspeelt m.i. het recht op vrije beweging. Ik ben geen voorstander van het Deense asielbeleid waar het "wegpesten" tot de kern van het beleid is verworden, maar een gerichte aanpak tegen foute individuen zou wel mogen. Ook deze minister laat het "mes in het varken steken" en zit gevangen in het dilemma tussen mededogen en harde aanpak. Een duidelijke keuze durft ook zij niet te maken. Niet dat je wonderen mag verwachten van een minister, want het asielprobleem lost Nederland nooit op, het is een volstrekte illusie om dat te denken. Zolang de wereld een ontzettend scheve verdeling blijft houden in kansen op vrede, geluk en een normaal bestaan, blijft deze problematiek bestaan en zoals gezegd simpele oplossingen werken ook in deze niet.