of 63998 LinkedIn

Geen werkplekgarantie in sw-bedrijf

Volgens staatssecretaris De Krom is het heel goed mogelijk dat SW'ers een andere baan krijgen. De PvdA vindt dat een belofte gebroken wordt.
Reageer

Er is geen garantie dat de huidige groep gehandicapte werknemers van sociale werkplaatsen de werkplek behouden die ze nu hebben. Dat zei staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) donderdag in een debat met de Tweede Kamer.

Hetzelfde werk

In reactie op vragen van PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer benadrukte De Krom dat in hervormingsplannen van het kabinet niet wordt getornd aan de rechten van de huidige groep kwetsbare werknemers in de sociale werkvoorziening (SW). Maar dat is volgens hem niet een garantie dat ze precies hetzelfde werk blijven doen.

 

Belofte gebroken

Volgens Hamer wordt de kabinetsbelofte gebroken de huidige SW-werknemers hun rechten behouden. Zij wees erop dat nu al wordt gereorganiseerd met het oog op de bezuinigingen en dat bijvoorbeeld de metaalafdeling van de Dordtse sociale werkplaats sluit. Volgens De Krom wordt personeel naar ander werk begeleid. Hij is juist blij dat nu al hervormingen plaatsvinden, omdat meer mensen buiten de beschutte sociale werkplaats bij een 'gewone' werkgever aan de slag worden geholpen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.