Advertentie
sociaal / Nieuws

Geen Raborekening voor hoerenvakbond

Rabobank in Amsterdam heeft geweigerd een rekening te openen voor Vakwerk, de vakbond voor prostituees. Dat heeft woordvoerster Metje Blaak van Vakwerk dinsdag bekendgemaakt.

22 juni 2010

Contributie

De bank heeft volgens haar een afspraak afgebeld omdat de financiële instelling niet geassocieerd zou willen worden met dames van lichte zeden. Met de vakbond zelf had de Rabobank geen problemen, aldus Blaak. ,,Maar wel met de leden die de contributie storten.''

Legaal

Het openen van zakelijke bankrekeningen is sowieso niet mogelijk voor legaal werkende prostituees in Nederland, weet de woordvoerster. De vakbond spreekt van ongelijke behandeling en overweegt een klacht in te dienen bij de Commissie Gelijke Behandeling.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
Laat die banken eens naar hun eigen moraal kijken. Wat zij hebben gedaan is veel vunziger.
Mag je zomaar aan legale zakenmensen (dat zijn prostituees tegenwoordig toch?) een bankrekening weigeren? Banken hebben toch een maatschappelijke functie en daarom zijn ze toch met miljarden gered?
En helemaal als het om een vakbond gaat, die dus juist deze dames een beetje netjes houdt. Wil Rabo de dames liever afhankelijk houden van hun pooiers? Hebben die dan misschien zakelijke rekeningen bij de Rabo?
Frisse bank. Waarom gaan ze niet van alle zakelijke klanten checken of die wel eens naar de hoeren gaan? Vooral Christenen moet je goed in de gaten houden want die hebben nogal eens last van schijnheiligheid.
Trouwens, zakelijke rekening mag dus ook niet voor condoomgebruikers, want dat heeft de paus verboden.
En ook niet voor mensen die het ongehuwd hebben gedaan.
Zo gaat Rabo wel wat marktaandeel verliezen.
Terug naar de jaren vijftig: Raiffeisenboerentrulbank.
W.Wilkens
Misschien is het wat om van ieder bezoekende bankemployé een foto te nemen en met Rabologo te publiceren op You Tube?
Jos Praat / beleidsadviseur
Nooit iemand van de Rabo-top bij Yab-Yum langs geweest?
piet brontsema / org adviseur
de bankier mag wel klant bij de hoer , maar andersom kennelijk niet, alsof het geen gewoon beroep is
Ernest Tieman / projectmanager openbare ruimte
Misschien een aardig idee als alle (legale) prostituees als reactie klanten gaan weigeren die bij een (Rabo) bank werken.... Wie zou dat het langst volhouden?
Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
Wie dat het langste zou volhouden... de (Rabo)bank natuurlijk, want in geval van een crisis wordt die gered op kosten van ons allemaal. Met de prostituees zal dat niet gauw gebeuren. Alhoewel... indirect profiteren die natuurlijk ook als de banken worden gered want goed voor de klandizie.
Advertentie