Advertentie
sociaal / Nieuws

Fraude met toeslagen

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) schrijft aan de Tweede Kamer dat de Belastingdienst op zo’n 40 miljoen aan fraude met toeslagen is gestuit. Met een aantal extra maatregelen wil hij volgend jaar de strijd tegen fraude onverminderd doorzetten.

21 augustus 2012

De Belastingdienst is over het afgelopen jaar op zo'n 40 miljoen euro aan fraude met toeslagen voor zorg, huur of kinderopvang gestuit. Daarnaast lopen er nog bij 160 dossiers met een belang van 40 miljoen strafrechtelijke procedures.

Strijd tegen fraude
Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) schrijft dat dinsdag aan de Tweede Kamer. Met een aantal extra maatregelen wil hij volgend jaar de strijd tegen fraude onverminderd doorzetten. Zo kondigde het kabinet eerder al aan dat mensen die tot twee keer toe fraude plegen met toeslagen vanaf volgend jaar kunnen rekenen op een boete van 150 procent van het terug te vorderen bedrag. Verder stopt de Belastingdienst de uitbetaling van een toeslag als iemand niet reageert op het verzoek inkomen uit het buitenland op te geven.

Inkomen
De hoogte van het inkomen bepaalt de toeslag. De Belastingdienst wil ontvangers van toeslagen helpen het inkomen beter in te schatten. Als blijkt dat iemand 2 jaar op rij ten onrechte huurtoeslag uitgekeerd heeft gekregen, dan kan die stopgezet worden.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

O. ten Hove
Leuk, maar wat de regering met de grote jongens zoals Wiegel die geld verloor bij een oplichter en geen zoasl ik in de Telegraaf las aangifte deed wat het vermoeden van zwart geld doet rijzen...
Bert
Wat is fraude? Stommiteiten van de Belastingdienst zelf die ze verhalen op ontvangers en dan roepen dat de burger verkeerde informatie heeft gegeven? Richt de processen zodanig in dat de kwaliteit aan de voorkant daarvan zit en niet pas twee jaar later of langer aan bod komt. Kost dat nog meer? Niet piepen dan.......Risico niet ingeschat....dom, dom.
True
een berg gratis geld = poenscheppen, vrij naar Fortuyn.



Met de SP sinterklazen zal het helemaal uit de klauw gieren, gelukkig duurt dat feestje niet lang.
Advertentie