Advertentie
sociaal / Nieuws

Fors minder bijstandsuitkeringen Eindhoven

In de rest van Nederland steeg het aantal mensen dat een bijstandsuitkering heeft, maar in Eindhoven daalde dat aantal dit afgelopen jaar.

21 november 2011

Tegen de trend in, heeft Eindhoven het afgelopen jaar het aantal mensen met een bijstandsuitkering zien dalen. Op 1 november verstrekte Eindhoven 4,9 procent minder bijstandsuitkeringen dan een jaar ervoor. Landelijk steeg het aantal mensen in de bijstand met 4,4 procent. Dat meldt de gemeente Eindhoven.

Samensmelten

Op 1 november zaten 5236 Eindhovenaren in de bijstand. Dat waren er 270 minder dan een jaar eerder. Volgens de gemeente heeft vooral het nieuwe beleid zijn vruchten afgeworpen. Dat is erop gericht om re-integratie, handhaving en dienstverlening ´samen te laten smelten´. Daarbij stond de eigen verantwoordelijkheid van mensen voor het vinden van een baan voorop.

Werk vinden

´Werk is de allerbeste manier voor een beter toekomstperspectief van mensen´, aldus wethouder Henk Brink van Werk. ´We vinden het daarom als gemeente heel belangrijk dat mensen met een bijstandsuitkering aan het werk gaan.

Fraude

Een andere reden voor het dalen van het aantal uitkeringen, is dat er extra gecontroleerd is op bijstandsfraude. Ook heeft de regio Eindhoven een relatief gunstige ontwikkeling doorgemaakt die doorwerkt in een dalend aantal uitkeringen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie