of 59794 LinkedIn

Fonds geeft recordbedrag uit aan Rotterdammers in nood

Ruim anderhalf miljoen euro heeft het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam in 2018 uitgegeven aan inwoners van de maasstad die in urgente financiële problemen zijn gekomen.  Een stijging van 10 procent ten opzichte van 2017.

Ruim anderhalf miljoen euro heeft het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam in 2018 uitgegeven aan inwoners van de maasstad die in urgente financiële problemen zijn gekomen.  Een stijging van 10 procent ten opzichte van 2017.

Noodsituatie

In 2018 waren er 2400 aanvragen. Het merendeel van hen, 1994 mensen en gezinnen, kregen een bijdrage om hun acute financiële noodsituatie te lenigen. Voor de overige personen werden veelal andere oplossingen dan een financiële tegemoetkoming gevonden.

 

Brood op de plank

De giften van het fonds zijn er onder meer op gericht om huisuitzettingen te voorkomen, acute tandartsbehandelingen mogelijk te maken, er voor te zorgen dat huishoudens weer op energie worden aangesloten, dat jongeren hun opleiding kunnen afmaken of dat er bij een onverwacht vervallen van inkomsten brood op de plank kwam.

 

Geen reguliere oplossing

Het FBNR is in 2007 opgericht door vermogensfondsen, hulpverlenende organisaties, levensbeschouwelijke organisaties en de gemeente Rotterdam, om bij acute financiële nood, als er niet of niet tijdig een ‘reguliere’ oplossing is, hulp te kunnen bieden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.