of 59345 LinkedIn

FNV wil maximale duur cao sociale werkvoorziening

De heronderhandelingen voor de cao van de sociale werkvoorziening (sw) die per 2019 afloopt, zijn begonnen. Inzet voor de FNV is duidelijkheid over de loonontwikkeling komende jaren en een maximale duur van vijf jaar.

De heronderhandelingen voor de cao van de sociale werkvoorziening (sw) die per 2019 afloopt, zijn begonnen. Inzet voor de FNV is duidelijkheid over de loonontwikkeling komende jaren en een maximale duur van vijf jaar.

Inhoudelijk niet teveel veranderen

‘Hoofdissue voor ons is dat er inhoudelijk niet teveel verandert aan de CAO’, vertelt FNV-bestuurder en onderhandelaar Marco Schipper. ‘Onder meer de senioren-, vakantie- en verlofregeling willen wij ongemoeid laten.’ Schipper legt uit dat de loonsontwikkeling in de cao voor de sw afgelopen jaren parallel liep aan het daarvoor bestemde Lpo-budget (loon-prijsontwikkeling). ‘Als dat budget steeg, steeg het loon altijd evenredig mee. Nu de financieringssystematiek van dat budget gaat veranderen, moeten we ons met de VNG gaan buigen over de vraag of die evenredigheid komende jaren nog haalbaar is.’ De onderhandelaar van de CNV laat weten dat de bonden een gezamenlijke koers varen in de onderhandelingen voor een nieuwe caqao voor de sociale werkvoorziening.

 

‘Strik erom en klaar’

Schipper laat weten dat de eerste procesmatige afspraken tussen de bonden en de VNG zijn gemaakt. ‘De bespreekpunten en de data waarop we gaan onderhandelen liggen op tafel. Schippers laat desgevraagd weten dat de VNG-onderhandelaars niet verrast waren over de inhoudelijke inzet. Op de vraag welke inzet van de VNG hém niet zou verrassen, blijft de vakbondsbestuurder het antwoord schuldig. Een woordvoerder van de VNG laat weten dat de gemeenten zich kunnen vinden in het standpunt van de bonden ‘strik erom en klaar’, aldus de woordvoerder. Of de VNG ook een nieuwe cao met een geldigheidstermijn van vijf jaar ambieert, wil zij nog niet zeggen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door roger gielisse (bedrijfstrainer) op
inmiddels is het juli doch wij worden aan de kant gecshoven als vuil en geen eerlijk CAO en eerder stoppen met dit zware werk de meest gaan dood binnen 66 jaar.arbeidskorting van 1 dag terwijk overal 2 tot 3 dagen mogelijk is.
Door Ruud (nistratief medewerker) op
Het is mij altijd een raadsel waarom de onderhandelingen voor een nieuwe Cao zo laat beginnen. Die voor 2019 zijn op 17 december 2018 gestart. Nu, op 23 juni is er nog geen nieuwe cao, het lijkt wel een ontwikkelingsland. Idioot!
Door Drumel (Wl) op
Waar blijft de cao zes maanden in 2019 en nog steeds niets
Door de waarheid (nvt) op
de salaris word betaald door de overheid.er kan makkelijk met minder bestuurders en of directeuren gedaan worden .en problemen op de werkvloer heeft aandacht nodig zoals intimidatie en dreigen lees rapport sp parel zonder glans op google na 12 jaar is hier nog steeds niets aan gedaan .klachten die binnen komen bij de vakbond worden in de kiem gesmoord door personeel een zwijg/dreigbrief te sturen schande eind november komt er een rapport van de nationale ombudsman welke gemeentes deze problemen niet oplossen. Omdat te veel afhankelijk zijn van deze sws groep.ik zou zegen leg een maand de boel stil. geen schoonmaak bij overheidsgebouwen geen plantsoenendienst geen vuil meer ophalen . let op binnen een week een nieuwe cao veel succes.
Door jan (medewerker P&O) op
Hoe lang duurt het nog voor dat de strik erom heen wordt gedaan door beide partijen betreffende CAO WSW. Het jaar is al weer 5 maanden oud en horen helemaal niets
Door M van kampen (Chauffeur) op
Ik heb mijn keuze gemaakt geen lid meer zijn van een vakbond
Door jan (groenmedewerkwer) op
strik ero m en klaar ,,laateven wat van jullie kant horen vng of cnv of fnv of overheid

Door Heinz (Post) op
Waarom moet het toch altijd maanden duren voor dat wij werknemers eens weten waar we staan.
Door M van kampen (Chauffeur) op
Inmiddels april FNV Waar blijft onze nieuwe CA0
Door M van kampen (Chauffeur) op
Inmiddels april FNV Waar blijft onze nieuwe CA0