of 58952 LinkedIn

FNV vraagt Van Rijn om thuiszorg niet op te knippen

De vakbond FNV is tegen het plan van staatssecretaris Van Rijn om de persoonlijke verzorging uit de thuiszorg te halen en bij verzekeraars onder te brengen.
Reageer

Vakbond FNV roept staatssecretaris Martin van Rijn vrijdag op de thuiszorg niet op te knippen. De bond wil dat Van Rijn de plannen om persoonlijke verzorging onder te brengen bij de zorgverzekeraars in plaats van bij de gemeenten, herziet. Dat heeft de vakbond vrijdag laten weten.

VNG stemt

Aanleiding voor de oproep van de vakbond is een ledenvergadering van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) vrijdagmiddag. Gemeenten stemmen dan over de decentralisatie van de zorg, wat onder meer inhoudt dat gemeenten verantwoordelijk worden voor de thuiszorg.
 
Alternatief plan 

FNV noemt het onderbrengen van persoonlijke verzorging bij gemeenten als onderdeel van een ,,alternatief plan'' dat de bond heeft voor de thuiszorg. Andere onderdelen zijn minder bezuinigingen op het budget van de thuiszorg, stoppen met Europese aanbestedingen en een minimum beloning voor thuiszorgmedewerkers. De vakbond roept de VNG op dit alternatieve plan vrijdag tijdens de vergadering te steunen.


Ouderenbond

Ook ouderenbond ANBO spreekt zich in de aanloop naar de VNG-vergadering uit over de thuiszorg. De ANBO hoopt dat gemeenten de decentralisatie niet afschieten. De ouderenbond steunt juist het onderbrengen van persoonlijke verzorging bij de zorgverzekeraars. De bond vraagt gemeenten vrijdag ,,in constructieve sfeer'' bijeen te komen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.