Advertentie
sociaal / Nieuws

FNV-voorzitter weg bij Witte Tulp

Agnes Jongerius, voorzitter van vakbond FNV, heeft haar lidmaatschap van het comité van aanbeveling van Stichting Witte Tulp, die bijleshulp voor Turkse kinderen verzorgt, opgezegd. Aanleiding hiervoor is een publicatie in Binnenlands Bestuur vrijdag.

18 november 2010

Streng islamistisch
Uit dit verhaal blijkt dat de Witte Tulp banden heeft met de Turkse Gülenbeweging, een controversiële, streng-islamitische beweging die  mannen boven vrouwen stelt en homoseksualiteit verwerpt. Zo’n zeshonderd kinderen, voornamelijk van Turkse afkomst, krijgen jaarlijks begeleiding en bijlessen van de Witte Tulp. De organisatie krijgt subsidie van de gemeenten Amsterdam, Haarlem en Zaandam.

Máxima

Het Haarlemse SP-raadslid Sibel Özogul verbaast zich in het verhaal in Binnenlands Bestuur over het gemak waarmee de overheid geld geeft aan de Witte Tulp. Özogul heeft zelf ervaren dat de docenten van de Witte Tulp onderscheid maken tussen jongens en meisjes. Een wiskundeleraar in Haarlem geeft alleen les aan jongens, aldus Özogul. Het Haarlemse raadslid zegt ook dat vanaf de middelbare-schoolleeftijd leerlingen verdeeld zijn in jongens- en meisjesgroepen. Toen prinses Máxima echter op bezoek kwam, moesten de kinderen door elkaar heen gaan zitten, aldus Özogul.

Geen bezwaar

De onderwijswethouders van Amsterdam, Haarlem en Zaanstad zeggen in het artikel geen bezwaar te hebben tegen de banden van de Witte Tulp met de Gülenbeweging. De Haarlemse wethouder Jack van der Hoek (D66): ‘De gemeente Haarlem gaat ervan uit dat het kader van de Witte Tulp door de Gülenbeweging beïnvloed is.’ Corrie Noom (PvdA), Onderwijswethouder in Zaandam: ‘Dat er een gescheiden aanbod is voor jongens en meisjes, vinden wij niet bezwaarlijk.’   

Heroverwegen

Agnes Jongerius heeft direct de banden verbroken met de Witte Tulp toen Binnenlands Bestuur haar confronteerde met de banden tussen de Gülenbeweging en de Witte Tulp. Alexander Rinnooy Kan, SER-voorzitter en ook lid van het comité van aanbeveling van de Witte Tulp, zegt dat de ‘berichten over banden met de Gülenbeweging voor mij serieuze aanleiding zijn om mijn lidmaatschap van het comité van aanbeveling te heroverwegen’.

Lees hieronder het hele artikel Bijles in naam van Allah uit Binnenlands Bestuur 46 van vrijdag 19 november 2010.

Reacties: 41

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

windmolen
Er zijn mensen die altijd negatief zijn voor de initiatieven van de allochtonen, ze mogen niks doen als ze slecht doen hebben ze terecht bezwaar, maar ook als ze voor de samenleving iets goeds willen doen, hebben ze onterecht bezwaar. Voor de goede initiatieven zijn er altijd obstakels.

Iedereen spreekt met de bewondering over de initiatieven van de moeder Theresa in India. Maar als moslims iets goeds willen doen dan zijn sommige mensen in de war want ze kunnen niet meteen tegen spreken, dan gaan ze het meteen stigmatiseren over de vrouwen, homo’s enz. dat is de makkelijkste weg om iemand zwart te maken.

Wat moeten ze anders, zeggen:
• Turkse stichting neemt initiatieven om vroegtijdige school verlaters te voorkomen. Zo dat ze niet op straat terecht komen, zo dat ze diploma kan halen. Zodat ze niet bijstand hoeven aankloppen.
• Turkse stichting neemt initiatieven om kinderen naar wetenschap te stimuleren voor de doeleinden hebben ze in Amsterdam grote internationale wetenschap festival georganiseerd.
• Turkse stichtingen die geïnspireerd zijn door de heer Gulen streeft voor tolerante samenleving verzoening tussen verschillende mensen met verschillende achtergronden.
• Turkse stichtingen die geïnspireerd zijn door de heer Gulen streeft voor meer succesvolle Turkse bedrijven meer handel tussen Turkije en Nederland. Zodat het goed bijdraagt voor de Nederlandse economie, zodat ze in plaats van ww te gaan, nog voor tientallen mensen werk kunnen bieden.
En nog veel meer..
En ze proberen ook altijd andere mensen die anders denken hierover ook onder de druk te staan zodat ze niet anders dan zij denken anders worden ze ook gestigmatiseerd.


Ik snap sommige mensen in Nederland niet want wat de allochtonen doet is altijd slecht, het maakt niet uit wat.

Als allochtone kinderen overlast doen in de straat grote probleem, maar voor de oplossing mag ze zelf niet initiatieven nemen.
Zij moeten belasting betalen, maar ze mogen niet gebruik maken van het subsidie ( ondanks merendeels, ze zelf bekostigen).

Gelukkig denkt niet iedereen zo. Het is altijd gedoe rondom de goede initiatieven,
mark
wie is de heer Gulen.

"Het idee van Fethullah Gülen inzake ‘begrip, tolerantie en iedereen te aanvaarden in diens eigen hoedanigheid’ is erg evident. Dit zijn echt heel mooie en broodnodige idealen. Men moet niet trachten de ander door middel van dwang te veranderen. Terwijl dit momenteel maar al te vaak gebeurt. Er zijn veel mensen die, handelend vanuit een zendingsdraag, iedereen naar eigen voorbeeld wensen te veranderen." Prof. dr. Annemarie Schimmel, Duits Arabist

"De zeer geachte heer Fethullah Gülen is werkelijk een voorbeeld van vrede, tolerantie en de gemeenschappelijke universele waarden die zowel staatshoofden als de hele mensheid bindt. Wij houden allemaal van hem en respecteren hem." Patriarch Bartholomeos

"De ideeën van Fethullah Gülen zijn zeer belangrijk voor de Westerse wereld. Hij zorgt er voor dat de mens centraal staat in zijn doen. Zijn werk laat zien dat hij tegen oorlogen is en juist een bijdrage levert aan de wereldvrede." Dries van Agt, voormalig minister-president

"De heer Gülen heeft aangetoond dat de Islam gepaard kan gaan met moderniteit, democratie en vooruitgang." Bülent Ecevit, voormalig premier van Turkije

"Gülen heeft zijn leven gewijd aan het vinden van oplossingen voor maatschappelijke kwalen en geestelijke behoeften. Hij stelt zich open voor de hele mensheid en zet zich fel af tegen onrechtvaardigheid." Prof. dr. Thomas Michel, Secretaris-Generaal departement interreligieuze dialoog van het Vaticaan


meer info
-http://www.fethullahgulenforum.nl/index.html
----------------------------------------------------------
Bayrak
Ik snap niet dat er mensen van Witte Tulp aan schade beperking doen door hier mensen dingen te vertellen onder Nederlandse namen. Jullie vallen door de mand. Wacht maar even tot het rapport uit is. Dan zijn jullie drukker bezig. Nederlanders houden zich niet bezig met Gulen, jullie posten het hier veels te uitgebreid. Het is even afwachten op het rapport dus.
Aad / vrijwillerger
Het CDA zit nou eenmaal vuistdiep in die Turkse sekte. En dat geldt niet alleen met betrekking tot lokale CDA-politici met een Turkse achtergrond. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de nauwe banden tussen landelijke CDA-kopstukken en de Gülen-organisatie HOGIAF:
www.hogiaf.nl... (Balkenende en Verhoeven staan niet alleen op de covers van het HOGIAF-blad, maar onderhouden er ook nauwe banden met HOGIAF)
www.hogiaf.nl... (nog een CDA-apparatsjik: Europarlementariër Ria Oomen)
Maar de andere partijen zijn zeker niet schuldloos. Zo hebben gemeenten de Gülen-scholen (en internaten) naar aanleiding van een gezamelijk voorstel van PvdA-Kamerlid Khadija Arib en toenmalig GroenLinks-Kamerlid Mohamed Rabbae honderden miljoenen euro's subsidie gekregen
Noortje / projectleider
zie reactie www.stichtingwittetulp.nl

dat ziet er vertrouwder uit!!! dan de tekst van een schrijver die de stichting niet eens heeft bezocht. En een mevr. Ozogul die de enige is en ziet wat zij wil zien en er maar iets van maakt.
yacob / koelkast reparateur
Fethullah Gülen is een omstreden islamitisch prediker en de leider van de Gülen-beweging in Turkijke, die ook in Nederland duizenden aanhangers heeft. Zij zouden de grootste Turkse beweging in Nederland vormen en zijn vooral actief in het onderwijs. Volgens zijn aanhangers is Gülen een gematigde moslim, die staat voor dialoog en samenwerking. Volgens Turkije-kenners heeft hij echter een dubbele agenda. Gülen zou niet streven naar dialoog, maar naar islamisering van de samenleving. En op zijn scholen zouden kinderen worden geïndoctrineerd. Organisaties in Nederland die zijn gedachtegoed verspreiden hebben de afgelopen jaren tonnen subsidie ontvangen. INTERVIEWS met: - hoogleraar Turkse talen en culturen Erik Jan Zürcher. Volgens hem hebben het Cosmicus College in Rotterdam, de Stichting Dialoog Academie, de Time Media Group en de vereniging voor jonge Turkse ondernemers HOGIAF, banden met de beweging van Fethullah Gülen; - Turkse journalist Hikmet Cetinkaya, die al meer dan dertig jaar onderzoek doet naar Fethullah Gülen. Hij zegt dat Gülen streeft naar het invoeren van de sharia volgens Aziatisch model; - (anoniem) oud-medewerker van een Turks internaat in Nederland. Volgens hem streeft de beweging naar de islamisering van Nederland; - Mustafa Ayranci, voorzitter Nederlands-Turkse Arbeidsvereniging, die ook gehoord heeft van de indoctrinatie op de Turkse internaten; - Gükan Celik, voorzitter Dialoog Academie, die ontkent dat zijn organisatie gelieerd is aan de beweging van Fethullah Gülen. SHOTS: - documenten over Gülen op de website van de Dialoog Academie alsook een verslag van een reis naar Turkije met bezoek aan organisaties van de Gülen-beweging; - reacties (tekst) van Time Media Group, HOGIAF en Cosmicus College, waarin ze ontkennen banden te hebben met Fethullah Gülen; - filmpje op de website van het Cosmicus College van de opening van het nieuwe gebouw door toenmalig minister Van der Hoeven van Onderwijs. ARCHIEFMATERIAAL: Gülen samen met paus Johannes Paulus II; anti-westerse preek van Gülen; NOS Journaal in 1990 over oprichting Turks internaat in Nederland. STUDIOGESPREK met Kamerleden Sadet Karabulut van de SP, zelf van Turkse komaf, en Halbe Zijlstra van de VVD. Volgens Karabulut lijkt de beweging naar buiten toe de integratie te bevorderen, maar ze is eerder uit op het bevorderen van segregatie. Zijlstra en Karabulut willen dat minister Vogelaar van Integratie dit laat onderzoeken. Ze pleiten ook voor stopzetting van subsidies. Volgens Zijlstra dient ook de geheime dienst AIVD er vanuit veiligheidsoverwegingen naar te kijken. :
Cihad / gulen deskundige
nida...
ik weet wie je bent. je bent zeer actief binnen Fethulalh beweging. Kijk naar professor Bruinessen. Hij zegt dat witte Tulp op islamitische broederschap lijkt.
groeten,
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
Al die bestuurders die geen bezwaar hebben tegen het scheiden van jongens en meisjes in het onderwijs geven impliciet aan dat zij tegen emancipatie van vrouwen zijn. Zij schofferen daarmee al die vrouwen en mannen die jaren gestreden hebben voor afschaffing van onder meer gescheiden onderwijs, Deze bestuurders zouden door hun respectievelijke partijen ter verantwoording geroepen en gecorrigeerd moeten worden. Of deelt de PvdA van mevrouw Noom haar standpunt?

Mohamed / burger
De handelwijze van de witte tulp laat in ieder geval zien dat de Turkse bevolking niet veel op heeft met de Westerse principes waarop Attaturk zijn moderne Turkije liet grondvesten. Dat is verklaarbaar als je even duikt in de Turkse geschiedenis. Het Ottomaans Rijk met haar verleden is diepgeworteld in de Turkse geesten en laat weinig ruimte aan andere denkwijzen die zich als superieur opwerpen.
Mohamed / burger
@ Johannes, waarom geef je Wilders niet z'n advies? zijn kornuiten zijn vele malen erger dan een wethouder die zegt geen moeite te hebben met de Witte Tulp.
JoepKH / ambtenaar, daarom anoniem.....
Kijk, dit is nu precies zo'n voorbeeld waarom mensen hun rug toekeren naar "de politiek" en het in extremen gaan zoeken.

De citaten van de wethouders zijn veelzeggend. Wegkijken en wegwuiven in plaats van de zaak eens goed te onderzoeken.
John / adviseur
Op de eerste plaats maak ik u erop attent, dat de gemeente Zaandam al vanaf 1 januari 1974 niet meer bestaat, maar dat dit Zaanstad moet zijn. Velen leren het nooit. Verder is het in deze zaak duidelijk, dat de bestuurders moeten optreden en de subsidie beter kunnen gebruiken.
piet brontsema / org adviseur
typisch Jongerius , niet de zaak helpen oplossen , maar schone handen willen houden, kijk naar WAO debat.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Ooit, in een verleden was er in Nederland een sociaal-democratische partij die zich inzette voor het emancipatiebeleid en de verheffing van het volk. Die partij bestaat nog steeds, ze is nu alleen veel kleiner dan toen, maar tegenwoordig beperkt zij haar rol tot het kritiekloos verdelen van de subsidiepotten die wij als belastingbetalers mogen helpen vullen. Als ik dit artikel lees, dan moet het niet moeilijk zijn om miljardenbezuinigingen te vinden. Kijk maar eens naar de ongecontroleerde subsidiepotten, zou ik zeggen.

nelhoogmoed / politiek geinteresseerd
niet weglopen, maar juist van binnenuit veranderingen stimuleren! en subsidievoorwaarden stellen!
ikke
Het verbaast mij niet meer dat mensen zo reageren. Ondanks de bereik van de media en de mogelijkheid om zaken nagenoeg t.a.t. grondig te kunnen onderzoeken, wordt dit nagelaten. Dat een Voorzitter van de grootste vakbond in Nederland, zonder onderzoek zich meldt als lid van een aanbevelingscommissie en vervolgens wederom zonder enig adequate onderzoek zich terug trekt van haar functie verbaast mij zeker. Hoe moet ik als een gewone burger nu onderscheid maken van wat goed en slecht is terwijl de machtigste vrouw van Neder dit niet kan.
Als zij bewijzen heeft dat de Gulenbeweging zodanig verkeerd is dat zij niet deugen dan wil dat graag ook van haar horen. Weglopen en vervolgens alleen maar wijzen lijkt mij in haar geval zeker niet afdoende.
Wat betreft de aparte aanpak van meisjes en jongens. De wetenschap onderstreept al honderden jaren dat er verschil is tussen man en vrouw, dus ook in levensstijl en benadering mogen we andere manieren verwachten.
Kijk nu eens naar de verjaardagfeestje waar jezelf ook naar gaat, vaak zie je dat vrouwen en mannen van nature apart staan/zitten. Kijk ook eens naar een van de grootste fitnessketen die aparte dagen organiseert voor vrouwen. Hen beschuldigen we toch ook niet meteen met 'emancipatie vijand’.
Als we toch personen of instanties perse willen veroordelen dan ook AUB op een gerechtvaardige wijze, zoals jij ook veroordeeld wil zijn. Proberen we te kijken naar het grote geheel.
tllm
Islamisme is het nieuwe fascisme, je verwerpt het of je bent medeplichtig.

M. Dijkman
Goed dat de SP oplet!
Hakan
Ik vraag mij af wat er mis is met een huiswerkklasje waarin de jongens van de meisjes worden gescheiden. Volgens meerdere onderzoeken (o.a. PISA) heeft dat juist positieve gevolgen voor het schoolresultaat.
Jan / ambtenaar
Louter om pedagische redenen aparte lessen aanbieden aan jongens en aan meisjes is vaak heel goed. Dat is bijvoorbeeld bij het wiskunde-onderwijs al gebleken. De optimale benadering van en uitleg aan jongens en van meisjes is bij een aantal vakken nl. heel verschillend. Maar het moet natuurlijk niet als achtergrond hebben dat vrouwen minderwaardig zijn t.o.v. mannen.
Heidi / communicatiemedewerker
Mijn dochter heeft een aantal jaar roboticacursussen gedaan bij de Witte Tulp. Ik heb nooit iets gemerkt van scheiding tussen jongens en meisjes en vond het juist bijzonder hoe docenten (meiden en jongens van de Witte Tulp) haar aanmoedigden om zich als enige meisje in een groep jongens niet te laten ontmoedigen en te knokken voor wat ze wil doen. Mijn dochter is als niet-islamitische altijd welkom geweest bij de Witte Tulp, er werd absoluut geen onderscheid gemaakt op basis van sexe, geloof, samenstelling van gezin of wat dan ook. De praktijk is wat mij betreft niet zo "zwart-wit" als wordt geschetst. In mijn beleving doet de Witte Tulp juist veel aan empowerment van kinderen in "achterstandswijken" en weet de organisatie jongeren tot vrijwilligerswerk als docent te zetten en zo maatschappelijk betrokken te zijn.

In mijn oren klinkt het allemaal "lekker spannend," die "banden met een streng islamitische beweging," maar wat houden die banden concreet in?
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
Ik begrijp werkelijk niet waarom Armand de PVV van Wilders er bij betrekt. Of is hij zodanig geobsedeerd door de PVV dat deze groepring overal waar het om godsdienst gaat, bijgehaald moet worden.
Ik kan mij niet voorstellen dat progressieve partijen zoals D'66 en Groenlinks staan te juichen dat jongens en meisjes in het onderwijs gescheiden worden.
Mijn stelling is dat bestuurlijk Nederland de klok niet moet terugdraaien.
Mohamed / burger
Gelukkig dat er nog mensen als Renate zijn die uit eigen ervaring kunnen putten om al die onzin die door de Wilderianen de samenleving inslingeren zonder dat daarvoor bewijzen voor worden aangedragen. Renate hulde
Adrie / sportmen
Bijdrage van de heer Fetfullah Gulen aan integratie groot goed.
Kiijk naar deze links. Krijg tranen in mijn ogen.

http://www.youtube.com/watch?v=YqDxYbtH3vA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=pi8BtKuTJ4g&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=wQRVqu8ozGU&feature=related
Rampant / trl
@ Johannes • adviseur • 18.11.10 11:24

Ze denken 24 uur per dag aan Geert, lief toch?
Hakan
@Johannes

Wat kun jij overdrijven zeg! "dat jongens en meisjes in het(!) onderwijs gescheiden worden (zoals jij dat aangeeft) is iets heel anders dan een huiswerkbegeleidingsinstituut die op naschoolse momenten (ten voordele van de effectiviteit van de begeleiding) de jongens en de meisjes apart begeleidt.

Zie je het verschil echt niet? Je moet van een mug geen olifant maken!
Hakan
De onderstaande reacties zijn zo onzinnig dat ik niet eens weet hoe ik daar op moet reageren........ Ik denk dat ik een nieuw hokje heb bedacht: het hokje van de extremistische aleviet?
Edwin Bakker / communicatieadviseur
In het artikel wordt wethouder Jack van der Hoek van de gemeente Haarlem geciteerd. Hij is wethouder Welzijn, Volksgezondheid, Sport, Dienstverlening & Communicatie (geen wethouder Onderwijs).
Er is niet direct met hem gesproken, en de reactie van de gemeente bestond uit een meer genuanceerd kader dan nu uit de aangehaalde worden zou kunnen blijken. Hieronder de antwoorden van de gemeente Haarlem op de door Binnenlands Bestuur gestelde vragen:

Is het u bekend dat Stichting De Witte Tulp gelieerd is aan de islamitische Gülen-beweging?
Antwoord: Haarlem heeft geen bewijzen dat Stichting De Witte Tulp is gelieerd aan de Gülen-beweging maar gaat er wel van uit dat het kader van de Witte Tulp door deze beweging beïnvloed is. Dit baseren we op het feit dat enkele intitiatiefnemers van de Witte Tulp aanhanger van de ideeën van Fethulah Gülen waren en dat de Witte Tulp relaties onderhoudt met andere Turkse organisateis met dezelfde sympathiën. Kortom geen bewijzen maar wel aanwijzingen die in de richting van de Gülen-beweging wijzen.

Weet u dat die organisatie er conservatief-orthodoxe denkbeelden op na houdt?
Zie antwoord onder

Weet u dat die organisatie sektarische trekken vertoont?
Zie antwoord onder

Zo ja, vindt u het bezwaarlijk dat deze organisatie aan kinderen huiswerkbegeleiding geeft en daarvoor gemeentelijke subsidie ontvangt?
Zie antwoord onder.
Vraag 4 inzake hoogte subsidie.
Antwoord: in 2010 heeft de Witte Tulp € 10.000,- ontvangen. Voor deze subsidie moet de Witte Tulp huiswerkbegeleiding voor tenminste 64 kinderen verzorgen. Het subsidiebedrag is inclusief kosten van huur, vrijwilligersbijdragen begeleiders, materiaalkosten en er vindt een verrekening plaats met begrote opbrengsten uit de bijdragen van de leerlingen.

Zo nee, vindt u dat de subsidie aan deze stichting heroverwogen moet worden?
Zie antwoord onder

Vraag 2, 3, 4 en 5 samengevoegd:
Antwoord: Haarlem is zich ervan bewust dat veel organisaties en initiatieven van Turkse Nederlanders een religieuze of politieke achtgrond hebben. Onder de zelforganisaties met een Turkse achtergrond zijn de initiatieven die helemaal los staan van religieuze en politieke verhoudingen in Turkije een uitzondering. Bij subsidiëring van zelforganisaties hanteert Haarlem lokale uitgangspunten waarbij organisaties op hun inzet op het terrein van integratie, participatie en emancipatie worden beoordeeld. In 2005 zijn criteria hierover door de gemeenteraad vastgesteld. Subsidiëring van inzet voor huiswerkbegeleiding is hier een onderdeel van.

Haarlem subsidieert de Witte Tulp voor hun inzet bij huiswerkbegeleiding. Een belangrijk argument voor de huidige subsidiëring voor de huiswerkbegeleidingsinzet van allochtone zelforganisaties (zoals uitgevoerd door de Witte Tulp) is dat hiermee door allochtone begeleiders het gat opgevuld wordt tussen de allochtone ouders en het Nederlandse onderwijssysteem.

Intentie tot herformuleren beleid allochtone zelforganisaties
Overigens heeft het college de intentie om het beleid allochtone zelforganisaties na vijf jaar te evalueren en met nieuwe uitgangspunten te komen. Daarnaast is Haarlem met een grote bezuinigingsoperatie bezig. Beiden zullen van invloed zijn op de subsidiëring van activiteiten van allochtone huiswerkbegeleidinginitiatieven.
Binnenkort wordt hierover een voorstel in het college besproken.
jan
Het zou er niet om moeten gaan dat jongens en meisjes gescheiden worden, maar waarom ze gescheiden worden. Als het scheiden van jongens en meisjes altijd wordt veroordeeld, met de argumenten discriminatie of anti-emancipatie, dan krijgen we rare toestanden. Blijven bijvoorbeeld alleen de echte gemengde sporten over, zoals korfbal. In katholiek Nederland werd die scheiding in scholen zwembaden en verenigingen overigens tot enkele decennia geleden heel gewoon gevonden. Dus hoe hypocriet zijn we geworden door nu te beweren dat vrouwen worden geschoffeerd?
Haarlemse mug
@Renate, Wat fijn om te horen dat ook jij zulke goede ervaringen hebt gehad bij de Witte Tulp met jouw dochter. Zo ken ik ze namelijk ook.
Ik ben de Witte Tulp eeuwig dankbaar voor het feit dat het kennisniveau van mijn dochter dankzij de huiswerkleraar destijds zo omhoog is gewerkt. Mijn dochter had te kampen met een enorme leerachterstand, wat te wijten was aan de basisschool waar zij destijds op zat. De hele klas had een leerachterstand, doordat de leerkracht niet goed functioneerde. Wij waren de wanhoop nabij. Ik hoorde van vriendinnen dat hun kinderen al bezig waren met zich voor te bereiden op de Cito toets, elders op andere scholen natuurlijk. (nu ben ik hier op zich ook niet kapot van, maar het systeem zit nu eenmaal zo in elkaar) Bij mijn dochter op school werden dergelijke zaken nog helemaal niet behandeld (tekst met vragen, etc..) Wij hebben besloten huiswerkbegeleiding van De Witte Tulp in te schakelen. We hebben goede gesprekken gehad met de begeleider (een jongeman) en hij heeft gericht met haar geoefend en haar in een sneltempo klaargestoomd. Daar waar mijn dochter eerst niet eens het advies VMBO-B kreeg van de school, heeft zij uiteindelijk de HAVO gehaald. En ik heb niets van gescheiden klassen gemerkt en gehoord van mijn kind. Belangrijke details worden in dit stuk mijns inziens achtergehouden. Er waren koranlessen (ook die werden daar aangeboden) en deze lessen waren gescheiden, wat ik niet raar vind. Dus er zit enige nuance in. Er werden ook vaak leuke activiteiten voor en met de kids georganiseerd. Mijn dochter ging daar met veel plezier naartoe en voelde zich daar ook erg op haar gemak. Kinderen geven echt het juiste signaal af. Als er iets niet pluis was geweest dan had ik dat gehoord of gemerkt aan haar.
Eeuwig dankbaar!!
gul
@ Haarlemse mug,Als de Witte Tulp gemengd huiswerklessen geeft, hoe komt het dan dat mijn broer alleen aan jongens les geeft ?
Hij geeft les aan jongens op het voortgezet onderwijs.
We moeten de zaken niet mooier doen voorkomen dan het is !
Marike
@ Edwin Bakker: Een communicatie-adviseur die zo'n lap tekst in een reactie plaatst... Misschien eens advies inwinnen van een collega?

Goed besluit van Jongerius, het gaat om principes, niet om casuïstiek. Ieder wijs mens trekt zich terug uit organisaties die banden hebben met fundamentalistisch islamisme, jodendom, rooms-katholicisme en christendom, omdat daarin standaard gesteld wordt dat vrouwen minder zijn dan mannen en homosksualiteit verworpen wordt.
faik / horeca ondernemer
Ik heb net via een abi boeken van de heilige heer Gulen gekocht geen sclechet boeken hoor.
Maar ze willen mij ook lid maken voor de zaman krant in eenkeer veel geld.
Dat ga ik niet doen,
Faik
Cihad / gulen deskundige
Gulen beweging is vele malen groter dan Nederland. kijk naar NRC Handelsblad van deze week.
tientallen miljoenen aanhangers en miljoenen studenten.
dadas / leerkracht
dadas • leerkracht • 19.11.10 22:58

gulen is indrukkend maar vele nederlander begrijgen hem niet.
Maar ouders houd uw kinderen in de gaten als ze eenmaal fetfullahci zijn worden ze niet noormaal meer.
http://www.youtube.com/watch?v=JPnHQxEHEuY&feature=related
Yekta
Slechte reclame bestaat niet, toch?!..

Volgens de cijfers van BOVO gingen in het jaar 2005 resp. 17% en 18% van de Turkse en Marokkaanse leerlingen naar HAVO of VWO in tegenstelling tot 56% van de autochtone leerlingen. 32% van de Turkse kinderen werden naar het Praktijk Onderwijs gestuurd. Dit getal was maar 8% bij de autochtone kinderen. Voor de mensen die dit voor de eerste keer horen: allochtone leerlingen kampen met een serieuze onderwijsachterstand !!

Voor zover ik heb geconstateerd, helpt Witte Tulp dergelijke kinderen met hun onderwijsachterstand en zorgt ervoor dat deze aan een goede positie komen in de maatschappelijke ladder..

Ik vraag me hierbij een ding af: wat is de bijdrage van de tegenstanders van dit initiatief geweest voor zulke kinderen, dat zij zich zo vrij voelen om deze afmakende kritiek te leveren over een instelling die zichzelf al lang heeft bewezen met haar originele en innovatieve activiteiten? Voor hetzelfde geldt: in welke mate zijn de maatregelen van de overheid tot nu toe effectief geweest om de onderwijsachterstand te verminderen?

Mensen die ergens een tekort constateren, in dit geval dus in het onderwijs, nemen het heft in eigen handen, doen wat aan het probleem en proberen een bijdrage te leveren; in plaats van te demonstreren, haat te zaaien of zich tegen te keren. Dit is hoe de onderwijsondersteunende instellingen zoals de Witte Tulp zijn opgericht; door mensen die maatschappelijk betrokken zijn.

In mijn mening, laten ze met hun daden zien hoe een voorbeeldmens zich moet gedragen.

Ik zou zeggen: zet ´m op Witte Tulp en laat je niet afleiden door mensen die verblind zijn door hun vooroordelen!
Turksemug
Even voor de duidelijkheid, ik heb genoeg ervaring met de Witte Tulp. Wat ik niet begrijp is waarom mensen niet inzien wat er gebeurt. Hebben jullie dan allemaal kleppen voor jullie ogen??? Het gaat niet alleen om die huiswerkklas (waar veel geld voor wordt gevraagd; terwijl er subsidies voor gegeven worden). Je hebt ook nog de Koranles; waar de ouders trouwens ook veel voor betalen. Hier krijgen de kinderen niet alleen les uit de Koran en om te bidden. maar ook elke keer weer een film over de Koran te zien. Ze worden geïndoctrineerd via deze films. Er wordt ze gezegd dat hun moeders te open gekleed gaan en zo in de hel zullen komen. Dat het hoofddoekje wat ze met de feestdagen cadeau krijgen ze erg mooi staat. Erg subtiel allemaal. Komt je kind thuis en zegt dat je je anders moet gaan kleden en gedragen, want anders kom je in de hel. En zo kan ik nog doorgaan met voorbeelden tot Sint Juttemis.
En daar gaan die subsidies dus heen.
Ik hoop dan ook dat er meerdere het voorbeeld van Agnes Jongerius zullen volgen. En tegen de gemeentes Haarlem, Amsterdam en Zaandam nog even dit: eerst onderzoeken wie je subsidies verstrekt en daarna wat deze organisaties ermee doen!!!
ATA
Voor de naiefen die niet kunnen beseffen waar ze mee te maken hebben. ( is niet hun schuld of fout. ). http://www.leefbaarrotterdam.nl/newdocs/gulen.pdf
knol / kunstenaar
Gülenbeweging financiert onderzoek KU Leuven
Omstreden Turkse moslimbeweging krijgt vandaag leerstoel aan Leuvense universiteit
dinsdag 07 december 2010Auteur: Pieter Lesaffer Reageer9 Aanraden 18 Delen Bewaar Corrigeer E-mail Print
Fethullah Gülen. rr


VorigeVolgende

Lees ook

Wie is Fethullah Gülen?
BRUSSEL - Met de Lucernacolleges heeft de Turkse Gülenbeweging al een plaatsje in ons secundair onderwijs veroverd. Nu maakt ze de overstap naar het hoger onderwijs, via de ‘Fethullah Gülen leerstoel voor interculturele studies'. Wereldwijd ligt de beweging onder vuur.

Van onze redacteur

‘Dit is een leerstoel zoals een andere.' Emmanuel Gerard, decaan van de faculteit Sociale Wetenschappen, ziet geen graten in dit initiatief, dat vanavond aan de KU Leuven wordt voorgesteld. ‘Zoals een bedrijf in de farmaceutische wetenschappen geld geeft om een bepaalde aandoening of geneesmiddelen te onderzoeken, zo vraagt ook hier de geldschieter om onderzoek te doen naar een bepaald onderwerp, in dit geval interculturaliteit. De inhoud daarentegen bepalen de onderzoekers in alle vrijheid, en ze werken volledig volgens de academische standaarden.'
Ayse
Het punt is niet dat jongens en meisjes apart lessen krijgen,

Het punt is het idee erachter .

Het punt is niet dat mensen ook iets over krijgen van hun geloof.

Het punt is op wat voor manier het wordt gedaan & wat de reacties van kinderen kunnen zijn.

Het punt is niet dat ze subsidie krijgen.

Het punt is voor wat ze het krijgen en voor wat ze het gebruiken.

Het punt is niet dat kinderen goed of slecht les krijgen.

HET PUNT IS HOE ZE LES GEVEN.

goeie of slechte ervaringen?
het kan zo zijn dat jullie goeie ervaringen hebben gehad maar dan vraag ik aan deze mensen wisten jullie dat dit gaande is?
hebben jullie wel degelijk zulke reacties gehad van de kinderen en van de leraren zelf?

Hoe is het dan ook mogelijk dat als zij jaren lang jongens en meisjes apart les geven..

ze ''TOEVALLIG'' de dag wanneer Prinses Maxima komt oppeens de leerlingen waaronder mij vertellen dat we oppeens naast een jongen kunnen zitten het liefst graag dat!
en dan boos worden, omdat we geen huiswerk mee hadden , waardoor ze een boekje geven en dan ons vertellen dat we moeten doen ALSOF we het boekje moeten lezen ?

graag die paardenklepjes weghalen en even zien hoe het daar aan toe gaat.
DAN PAS VERTELLEN OF JE HET GOED VINDT GAAN OF SLECHT =)!


Cihad / gulen deskundige
lang leve islam. lang leve fethullah Gulen. Natuurlijk is witte tulp van Fethullah Gulen. ik heb daar drie jaar gewerkt
Advertentie