of 59212 LinkedIn

FNV: schijnconstructie in Midden-Groningen

Een aantal bijstandsgerechtigden doet met steun van de FNV aangifte tegen de gemeente Midden-Groningen, omdat die banen en loon zou hebben gestolen.
2 reacties

Een aantal bijstandsgerechtigden doet met steun van de FNV aangifte tegen de gemeente Midden-Groningen, omdat die banen en loon zou hebben gestolen. Dat kondigt de vakbond aan naar aanleiding van een rapport van de inspectie SZW, de toezichthouder van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Die stelt dat de gemeente en PostNL bijstandsgerechtigden willens en wetens loon hebben onthouden.

Geen cao-loon

De gemeente en PostNL hadden een reïntegratieproject opgetuigd voor bijstandsgerechtigden. Die moesten dan pakketten sorteren bij PostNL om die uitkering te ontvangen. Het reïntegratiebedrijf van de gemeente noemde zichzelf echter een onderaannemer en zorgde er zo voor dat PostNL geen cao-loon hoefde te betalen. Maar de deelnemers aan het project deden wel hetzelfde werk als andere sorteerders.

 

Uitbuiten

De Inspectie SZW bepaalde na een onderzoek dat daarbij sprake was van een schijnconstructie en dat de gemeente de wet heeft overtreden. FNV eist dat de gemeente per direct cao-loon gaat betalen en stopt met het uitbuiten van mensen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Peter van der nol (FNV kaderlid) op
GOEDEMIDDAG.
Ik begrijp de wethouder niet, waarom is zijn antwoord defensief is het waar ?
Door Alexander (voormalig gemeenteraadslid) op
Ja, PostNL in de herhaling. Kent u het verhaal van de pakketbezorgers nog?