of 63428 LinkedIn

Extra geld voor Tilburgse gedupeerden chroom-6

De gemeente Tilburg keert eenmalig 500 euro uit aan mensen die op de voormalig NS-werkplaats in de stad in contact zijn geweest met het gevaarlijke antiroestmiddel chroom-6.
2 reacties

De gemeente Tilburg keert eenmalig 500 euro uit aan mensen die op de voormalig NS-werkplaats in de stad in contact zijn geweest met het gevaarlijke antiroestmiddel chroom-6. De gemeente heeft dat besloten vanwege de voortdurende onzekerheid over de exacte oorzaak van hun gezondheidsklachten.

Oude treinstellen 

In totaal achthonderd betrokkenen komen in aanmerking voor de uitkering. De mensen werden tussen 2004 en 2011 als werkloze door de gemeente aan het werk gezet bij de NS in Tilburg. Op de NS-werkplaats werden oude treinstellen geschuurd. In de oude verflagen zat zeer waarschijnlijk chroom-6 dat is vrijgekomen tijdens de werkzaamheden. Veel betrokkenen kampen sindsdien met gezondheidsklachten.

 

Jaarlijkse vergoeding

Een eenmalige uitkering komt bovenop de jaarlijkse vergoeding van 385 euro die de gemeente vanaf 2016 uitkeert aan 620 betrokkenen. Die tegemoetkoming is gebaseerd op het minimale eigen risico voor ziektekosten.

 

Onderzoek RIVM

De gemeente en de gedupeerden wachten op de uitkomsten van een onderzoek dat het RIVM uitvoert. Wethouder Erik de Ridder noemde het dinsdag vreselijk frustrerend dat de betrokkenen zich zo lang zorgen maken. Tilburg benadrukt dat de uitkering niet betekent dat de gemeente onjuist heeft gehandeld. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ontsla bestuurders en ambtenaren direct! (Bestuurders en ambtenaren wister het en zijn hoofdelijk aansprakelijk) op
7.000 euro vergoeding als je door ambtenaren een gewisse dood in wordt gejaagd. Overdreven? Geenzins.

In het verleden hebben we dwangarbeid projecten gehad met toestemming van de wetgever echter de rechten van de mens kwamen in het geding en er moest een oplossing komen. Eureka! We gaan met behulp van een rechterlijke macht een uitspraak forceren en gaan de, per definitie werk onwillige, UITKERINGSGERECHTIGDEN niet meer 100% korten, maar een percentage tot enkele maanden 100%, dat zal ze leren.

Waarmee de politiek, bestuurders en ambtenaren meteen laten zien waar ze willen staan in de maatschappij nl., torenhoog boven de burgers.

Het huidige besluit is bij elkaar verzonnen wanstaltig gedrocht, door incompetente ambtenaren en bestuurders, boven dien zeer laf.

Wat te denken van het in opdracht gemaakte chroom6 rapport, waar de wethouder vervolgens achter gaat schuilen, we kunnen niet anders , we moeten dit rapport volgen en waarmee hij zich ontslagen acht van rechtsvervolging.

Slimme juristen en advocaten gaan vanaf nu inzetten op persoonlijke verantwoording en hoofdelijke aansprakelijkheid van zowel ambtenaren als bestuurders. Gedekt door de wet? Nee, men wist van de hoed en de rand t.a.v. chroom 6, heeft niet gereageerd op klachten van te werk gestelde burgers, niet gezorgd voor juiste kleding en andere bescherming, dit opzettelijk en bewust terzijde geschoven en dan nu de vermoorde onschuld spelen?

Er zijn al burgers overleden aan chroom 6 en niemand van de ambtenaren en bestuurders staat voor zijn zaken, hoe walgelijk is dit.

Wij burgers hebben al miljarden betaald om werkkamp ambtenaren aan het vreten te houden, als je met een wetgeving burgers 100% knecht en daarmee een wettelijke zorgplicht creëert om vervolgens burgers te dwingen tot dwangarbeid (periode KLIQ/WorkFirst tot heden) met de mogelijkheid hen het dak boven het hoofd te ontnemen, je kan beter iemand vermoorden dan weigeren, dan mag de burger verwachte dat ambtenaren en bestuurders de zorgplicht hanteren en dit zeer zorgvuldig.

Huidige doden zijn gekomen door puur hautain gedag van bestuurders en ambtenaren, die nu veilig wegkruipen achter juristen en wetgeving, echter het chroom6 schandaal ontslaat hen nimmer van eigen verantwoordelijkheid.

Schijnbaar worden ambtenaren en bestuurders tijdens de aanstelling geselecteerd op een ernstig gebrek aan geweten. Lange tenen, zijn altijd wel voldoende voorhanden, ze janken meestal direct als er iets is. Of gaan ze ons nu vertellen dat ze eigen kinderen ook met chroom6 hadden laten werken, dit na gedane waarschuwingen van te werk gestelden.


Wat denkt u, kan een chroom6 zieke met 7.000 euro doen, traplift, elektrische rolstoel, etc.?
Zo goed als niets en ze mogen hopen dat de overheid hen niet extra gaat belasten, dit wegens bezit van wel 7.000 euro.

Tip. Waar u uw kinderen niet heen zou zenden, doe dit dan ook niet met BIJSTANDSGERECHTIGDEN!
Door Spijker (n.v.t.) op
Het probleem van de getroffen mensen is duidelijk en moet worden opgelost.
Maar we hebben het zakelijk gezien voor de gemeente wel over:
800 (of ook 620?) x E 500 = E 400.000/E310.000 eenmalig en
620 x E 385 = E 238.700 structureel.

Als je dit soort bedragen uitbetaalt of uit moet betalen dan kan je met droge ogen niet meer beweren dat je verantwoordelijkheid niet verder reikt dan alleen morele verantwoordelijkheid.