Advertentie
sociaal / Nieuws

Extra aandacht voor adressen met meerdere uitkeringen

In de strijd tegen WW-fraude door arbeidsmigranten checkt uitkeringsinstantie UWV adressen met drie of meer uitkeringen. Zo'n situatie kan namelijk betekenen dat er iets mis is en een WW'er in het buitenland verblijft.

02 februari 2019

In de strijd tegen WW-fraude door arbeidsmigranten checkt uitkeringsinstantie UWV adressen met drie of meer uitkeringen. Zo'n situatie kan namelijk betekenen dat er iets mis is en een WW'er in het buitenland verblijft.

Bedrog
Het is een van de manieren waarmee het bedrog harder wordt aangepakt. Tegen overtreders wordt meteen opgetreden, verzekert het ministerie van Sociale Zaken. Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) sprak vorig jaar met het UWV af meer te doen tegen deze 'onacceptabele' fraude. Hij constateerde toen dat de aanpak van uitkeringsfraude door arbeidsmigranten in het verleden 'niet de benodigde urgentie' kreeg van het UWV.

Vakantie

Uit onderzoek van Nieuwsuur is gebleken dat Poolse arbeiders via allerlei bureautjes en tussenpersonen op grote schaal met WW-uitkeringen sjoemelen. Ze zouden voor duizenden euro's aan uitkeringen innen, terwijl ze in Polen aan het werk zijn of vakantie vieren. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bernard
Dit artikel licht maar een klein tipje van de sluier op.

Er zijn 20 onderzoeken gedaan naar frauderende Polen. Minister Koolmees en zijn ambtenaren hebben daar helemaal niets mee gedaan. Waarschijnlijk kondigt hij volgende week in de Kamer het 21 onderzoek aan.



Zo koop je tijd en stel je maatregelen keer op keer uit.
Vertrouw alleen op u zelf! / Vertrouw alleen op u zelf!
Vertrouw alleen op u zelf!



Politiek en ambtenarij zijn zelden te vertrouwen.



En vertel ambtenaren nooit de waarheid en niet meer dan nodig is, die creeren ze nl. altijd zelf.
bange ambtenaartjes
Ach, veel gemeenten zijn op de hoogte van fraude maar doen niets, bang voor de fraudeurs, vooral al deze zich bezich houden met criminele praktijken. dan het bijstandmoedertje dat poetst voor de kindjes hard straffen, de helden want scoren zullen ze.
Onderwerp ambtenaren vaker aan Rijksrecherche onderzoek
Drukte om een paar Polen, wat te denken van frauderende ambtenaren waar de Rijksdient er maar 218 per jaar van pakt. En de miljarden die jaarlijks over de balk worden gegooit door ambtenaren. Kijk maar eens binnen de eigen organisatie daar gebeurt net zoveel als buiten, misschien verhoudingsgewijs nog wel meer.
Advertentie