Advertentie
sociaal / Nieuws

Eindhoven wéér meer kwijt aan externen

De gemeente Eindhoven geeft dit jaar volgens een voorlopige schatting ruim 49 miljoen euro uit aan de inhuur van extern personeel. Dat is bijna 34 miljoen meer dan was begroot en weer meer dan vorig jaar toen er 45 miljoen euro werd uitgegeven aan bijvoorbeeld trainers, adviseurs, consultants, beveiligers, ICT-specialisten, intermediairs en advocaten.

11 november 2010

Beterschap

De Eindhovense gemeenteraad is de laatste tijd bijzonder kritisch over de stijgende kosten voor extern personeel. Na kritiek uit de raad beloofde het college beterschap. Het bedrag van 49 miljoen euro staat genoemd in een tussentijdse rapportage over de begroting die woensdag naar de gemeenteraad is gestuurd.

 

Extreme winter

Het bedrag dat Eindhoven dit jaar uitgeeft aan extern personeel vormt 28 procent van het totaal dat de gemeente aan personeelskosten maakt (bijna 176 miljoen euro).

De oorzaak van de onverwachte en ongedekte kosten (5,7 miljoen euro) zoekt het college in extra mankracht die is ingehuurd ten tijde van de extreme winter voor het strooien van zout en repareren van vorstschade, ziekte en zwangerschappen en vooral voor de verwerking van toegenomen aanvragen voor financiële regelingen als gevolg van de economische crisis.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
De elfde van de elfde is een toepasselijke datum voor dit bericht. Een carnaval van gemeenschapsgeld - op z'n Eindhovens.
O. ten Hove
Goh, lijkt Den Haag wel waar een bepaalde dienst een persoon uit het noorden (terwijl er ook capabele mensen bij de gemeente werken die dit hadden kunnen onderzoeken of men had een buro uit de Randstad kunnen nemen) een onderzoek laat plegen die een probleem ontdekt en een oplossing vaststelt. Maar deze persoon mag zelf de oplossing toepassen waarbij de vraag gesteld kan worden of het dan niet overdreven werd. Deze persoon is nu dan interim-hoofd (extern) met verblijfkosten in Den Haag (extra kosten) en komt uit de vriendenkring van de directeur van die dienst. Ziehier het geldsmijterij want de leidinggevenden van de betreffende afdeling zijn 'kaltgestellt' . Ziehier het beleid in Den Haag waarbij het de vraag is of het college dit allemaal wel weet. Zo niet dan houdt de directeur van die dienst veel verborgen.
Nerdmeisje
Staat dit bericht bij de redactie op auto-repeat?
Advertentie