of 58952 LinkedIn

Efficiënt bezuinigen door detacheren

Het bedrijf Ergon heeft van hun sociale werkplaats in Valkenswaard ruim zeventig procent van de medewerkers gedetacheerd. De assemblagefabriek moest sluiten in verband met bezuinigingen.

‘Positief verrast’, is Sociale Werkvoorziening Ergon over het aantal medewerkers dat het wist te detacheren. Het sw-bedrijf heeft in verband met een sluiting van een assemblagefabriek in Valkenswaard ruim zeventig procent van de sw’ers bij reguliere bedrijven onder kunnen brengen.

Bezuinigingen

Ergon presenteerde vorig jaar een bezuinigingsplan, waar onder meer in stond dat het de assemblagefabriek wilde sluiten. Toch is het niet alleen een bezuinigingsmaatregel, bezweert Peter Quik, algemeen directeur van Ergon. ‘Het past binnen onze visie. We willen zo veel mogelijk mensen onderbrengen bij echte bedrijven, dan staan ze dichter bij de arbeidsmarkt. Daarnaast waren er al veel bedrijven in de omgeving die hetzelfde werk deden.’

 

Weerstand tegen sluiting

De verplaatsing van de medewerkers ging niet vanzelf. ‘Er was eerst veel onrust en weerstand toen ze hoorden dat we de fabriek gingen sluiten. Maar toen ze zagen dat ze hetzelfde werk zouden doen en er vaak een aantal collega’s met ze mee ging, kregen ze er meer zin in’, aldus Quik.

 

Onderhandelingen nog in gang

Hoeveel mensen er precies gedetacheerd worden is niet duidelijk omdat sommige gesprekken nog in gang zijn, maar het gaat om ongeveer honderd sw’ers. Iets minder dan de helft wordt ondergebracht bij bestaande klanten, maar er is ook vaak gezocht naar bedrijven in de regio met een zelfde werkpakket. De groep mensen die niet gedetacheerd kan worden krijgt wel ander werk, en komt bij andere takken van Ergon terecht.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Melle vd Heide (projectleider) op
Het zou u sieren de afkorting sw niet te gebruiken in de lead en deze tenminste één keer uit te leggen.