of 60831 LinkedIn

Duizenden extra banen door aardbevingen

Minister Asscher verwacht dat door alle herstelwerkzaamheden en het bevingsbestendig bouwen in de provincie Groningen duizenden extra banen komen voor de Groningers.
3 reacties

Het versterken en bevingsbestendig bouwen van huizen en gebouwen in Groningen moet banen opleveren voor de Groningers. Dat wil minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die hoopt dat de enorme operatie kan leiden tot duizenden banen. De minister tekende maandag in Groningen een overeenkomst met onder meer de provincie, gemeenten, de NAM, het Centrum Veilig Wonen, de Nationaal Coördinator Groningen en het onderwijs.

Werk door Groningers
In de intentieverklaring staat dat alle partijen zich gaan inzetten om de werkzaamheden te laten uitvoeren door Groningers. ,,Er moet hier ontzettend veel gebeuren en het zou slecht zijn als dat uiteindelijk wordt gedaan door arbeidsmigranten, zoals eerder wel in de Eemshaven het geval was”, zei Asscher.

Duizenden banen
Volgens de minister zijn er veel ,,regeltjes”, maar kun je door samen te werken er voor zorgen dat het werk zoveel mogelijk in de provincie terechtkomt. ,,Dat moet gewoon”, aldus Asscher. ,,Als je alleen al ziet dat er hier 65 nieuwe scholen worden gebouwd, dan kan het voor de Groningers uiteindelijk over een langere periode gaan om duizenden banen en een economische impuls van honderden miljoenen", aldus de minister. ,,Als alle partijen zich daar maximaal voor inzetten, dan halen we tenminste nog één positief ding uit alle ellende”, zei hij. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Herman Damveld op
Er wordt ook de komende vijf jaar nog steeds zoveel gas gewonnen dat gebouwen schade op zullen lopen. Ook al roepen politici dat de veiligheid van de Groningers voorop staat, dit is gewoon niet zo.
De VVD is blij want gaswinning levert gasbaten op voor de regering. De PvdA is blij want de onveilige gaswinning levert banen op. Zo is de coalitie dus blij.
Door Addy Rutgers (Verbinder) op
Er zal tijdens het bezoek van de heer Asscher toch wel iemand tegen de man hebben gezegd dat er al 4.000 (!) gecertificeerde ervaren vakkrachten staan ingeschreven bij het CVW die morgen al aan de slag kunnen !? Die zitten al anderhalf jaar te wachten om aan de slag te mogen in het gebied. Verkiezingsretoriek van iemand die niet weet hoe de hazen op dit moment lopen...
Door H. Veld (Universeel Reiziger) op
Als ik Groninger was, zou ik hopen en verwachten dat al die kabinet-uitspraken over hoop en verwachting leiden tot waarneembare resultaten. In tussentijd probeer ik als niet-Groninger scheuren in mijn kabinetsverwachtingsplafond met een hoop Velpon voor tijdelijke duur, Ik verwacht dat ik toch maar naar Betelgeuze II ga in de hoop een goede overzomering door te maken