of 61869 LinkedIn

Drie miljoen euro voor onderzoek armoede en schulden

Gemeenten kunnen zich tussen 9 maart en 23 april bij subsidiebeoordelaar ZonMw melden met subsidieaanvragen voor onderzoek naar armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) stellen daar 3 miljoen euro voor beschikbaar.

Gemeenten kunnen zich tussen 9 maart en 23 april bij subsidiebeoordelaar ZonMw melden met subsidieaanvragen voor onderzoek naar armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) stellen daar 3 miljoen euro voor beschikbaar.

Uitsluiting, verborgen armoede, effectiviteit

De subsidies worden verstrekt onder de noemer van het kennisprogramma Vakkundig aan het werk. Het doel van de onderzoeken is drieledig. Zo kan er subsidie worden aangevraagd voor het onderzoeken van armoede en sociale uitsluiting. Ook wordt er onderzoek gedaan naar het bereik van armoede- en schuldenbeleid om te leren hoe verborgen armoede beter kan worden opgespoord. Daarnaast wordt bestaand beleid geëvalueerd om vast te stellen hoe effectief mensen die worden bereikt, worden geholpen door het armoede- en schuldenbeleid.

 

Brede schuldenaanpak

Het kennisprogramma maakt deel uit van de veertig maatregelen die het kabinet met samenwerkingspartners treft in het kader van de Brede Schuldenaanpak. De Rijksoverheid draait op voor de helft van de drie miljoen euro subsidiegeld. De andere helft komt voor rekening van de Nationale Wetenschapsagenda. Gemeenten, kennisinstellingen en andere maatschappelijke partijen kunnen een motivatiebrief naar ZonMw sturen, die door een beoordelingscommissie wordt gekeurd. De aanvragers die een positief oordeel krijgen, moeten daarna als consortium hun voorstel verder uitwerken, waarop de uitgewerkte subsidieaanvragen nog eens worden beoordeeld.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Geef het op, kost allen geld (40% kan naar huis door robotiserig, algoritmen en blockchain.) op
Monsterklus

Overheid heeft dit jaren niet als taak gezien en zit nu met de brokkenstukken.

Bepaalde regio's hebben een leerachterstand ten gevolge van de industrie zoal textiel begin 1900, etc.

Waar ik me iedere keer weer kapot aan erger is geveinsde onwetendheid van de overheid, uit het mammoet onderzoek gestart eind jaren 60 bleek dit al en eind jaren 80 kwam er een boek ik meen met de tittel die hoeft nooit meer te leren gebaseerd op het mammoet onderzoek. Uitkomst onder ideale omstandigheden komen kinderen gemiddeld één tree hoger dan de ouders.

Wat moet je nog meer weten?
Als dit dan generaties lang niet geschied dien je actie te ondernemen als overheid en niet weg te kijken.

Wat vader en moeder niet tussen de oren hebben, kunnen ze niet doorgeven aan de kinderen en om dit te zien, hoef je geen raketgeleerde te zijn.

Om de huidige achterstand weg te werken, moet je al op de groep1/kleuterschool starten t/m HBO onderwijs. En geef geen cijfers en diploma's weg, omdat ze anders niets hebben, gewoon werken/leren voor je cijfers en diploma. Het is zoals het is.

Grote probleem is nu dat zelfs HBO ers met repeterende werkzaamheden zoals overheid en bijstandsconsulenten, werkloos gaan worden door robotiserig, algoritmen en blockchain.
Laat zich raden wat er gebeurt als je geen HBO+ hebt.

Ik heb deze mensen al opgegeven, omdat ze niet het vermogen hebben mee te komen met het gevraagde niveau. Als je dit naast de zinvolle beroepen zet, zie ik alleen maar ellende. Bijv. 35% van de ambtenaren heeft nu een baan die er niet toe doet, kun je direct mee stoppen en er gebeurt niets ergs, nog eens 40% kan naar huis door robotiserig, algoritmen en blockchain. Wat moeten we dan in hemelsnaam met VMBO, MBO-2, etc? Ik weet het niet.
Door Henk op
3 miljoen voor onderzoek naar armoede bestrijding? Belachelijk. ARmoede is veroorzaakt door het regeringbeleid Van de VVD en VNG. Verdeel de 3 miljoen onder armen zou ik zo zeggen.