Advertentie
sociaal / Nieuws

Drenthe heeft minste stageplaatsen

Uit een overzicht van stage-vacaturesite Nationale Stagebank blijkt dat Drentse jongeren de kleinste kans hebben dat ze een geschikte stageplaats vinden.

26 september 2011
Drentse jongeren hebben de kleinste kans dat ze een geschikte stageplaats vinden. Dat blijkt uit een overzicht van stage-vacaturesite Nationale Stagebank. In Noord-Holland zijn veruit de meeste stageplaatsen te vinden.

Sectoren

Van alle stages in Nederland die bij de Nationale Stagebank bekend zijn, wordt slechts 0,5 procent in Drenthe aangeboden. Naast het simpele feit dat er veel minder bedrijven zijn in Drenthe, blijkt ook dat er juist van de sectoren waar veel behoefte is aan stagiaires, relatief weinig zijn in Drenthe. Sectoren waar veel behoefte is aan stagiaires zijn voornamelijk de zorg, de detailhandel en de ICT.

 

Grote bedrijven

In Noord-Holland hebben stagiaires het een stuk eenvoudiger. Van alle stageplaatsen in Nederland, komt ruim 30 procent uit Noord-Holland. 'Het zijn voornemelijk de grote bedrijven in de Randstad die sinds de crisis veelvuldig gebruikmaken van stagiaires. Hierdoor is het aantal stages in deze regio dan ook fors gestegen', vertelt Mark Borgman van de vacaturesite.

 

Zeeland

Zuid-Holland (15 procent) staat op de tweede plaats van provincies met de meeste stageplaatsen. Utrecht (12 procent) en Noord-Brabant (11,5 procent) volgen daarna. Onderaan hebben, behalve Drentse jongeren, ook die uit Zeeland (1,5 procent) en Friesland (2,5 procent) weinig stageplaatsen om uit te kiezen.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie