of 64621 LinkedIn

Dreiging motie om grens sociale huurwoningen

PvdA dreigt Donner met een motie als hij tegen de wens van de Tweede Kamer blijft ingaan om sociale woningen meer beschikbaar te stellen voor hogere inkomens.
4 reacties

De PvdA dreigt minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) met een motie van wantrouwen als hij blijft ingaan tegen de wens van een meerderheid van de Tweede Kamer om sociale huurwoningen meer beschikbaar te stellen voor wat hogere inkomens. PvdA'er Jacques Monasch zei maandag in tv-programma Radar een motie van wantrouwen te overwegen als Donner de Kamer niet tegemoet komt in een debat dat volgende week op de rol staat.

Versoepeling
Nu geldt voor een goedkoop huurhuis in principe een inkomensgrens van 33.614 euro per jaar, maar volgens de PvdA biedt Europa ruimte voor versoepeling van de regels.

Brussel

Donner heeft de Kamer eerder juist gewaarschuwd dat er grote risico's kleven aan het opnieuw onderhandelen met Brussel over staatssteun. Hij wees erop dat over de huidige regels voor de sociale woningbouw jarenlang is onderhandeld. Volgens de CDA-bewindsman zijn bij nieuwe onderhandelingen geen garanties op een goede uitkomst en kan ook al het goede van de huidige afspraken op losse schroeven komen te staan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Geesje Ketelaar (Voorlichter opleidingen ROC ) op
Ik kan me niet vinden om Dhr Donner weg te promoveren en een topfunctie te geven / creeren , kijk maar naar de heren / dames van CVB en de raad van Toezicht van Amarantis, daar kan / kon men zeker niet met topfuncties omgaan, schande allemaal ,ik vind inderdaad dat de grens moet worden opgetrokken naar 40.000,-, zeker voor alleenverdieners !! Ik snap sowieso niet waarom deze discussies zolang moet duren, gewoon wijzigen per 1-1-2013. !!
Door Ton (pensioen) op
Die belachelijke huurgrens is er op gericht om huurders te dwingen een huis te kopen, zodat de waarde van koophuizen stijgt. Als je in aanmerking wilt komen voor een betaalbaar huurhuis, moet je eerst zorgen dat je op de armoedegrens leeft. Ik word kotsmisselijk van die politici.
Door Peter van Doremalen (Raadslid GroenLinks 's-Hertogenbosch) op
(derde poging grrr...code niet juist: Oo ipv nul)
Kan het BB de lezers waaronder mij uitleggen wat de doorwerking/betekenis is van de recente uitspraak van het EP hierover? Zie begin van persbericht van de Woonbond van 16 nov 2012 Woonbondpersbericht
Europarlement verwijst inkomensgrens sociale huur naar prullenbak
Het Europese Parlement heeft uitgesproken dat sociale huisvesting toegankelijk moet zijn voor alle lagen van de bevolking. Daarmee zegt het Parlement feitelijk dat de Nederlandse inkomensgrens van 33.614 euro te restrictief is. Tegelijkertijd sprak het parlement zijn grote bezorgdheid uit over het (oude) beleid van de Europese Commissie dat zegt dat sociale huurwoningen uitsluitend ten goede mogen komen aan kansarme personen of groepen. Volgens het Europarlement staat een dergelijke nauwe interpretatie haaks op het hogere doel van sociale mix en universele toegang.

Door Marcel op
tja, Donner....kan deze man niet naar een topfunctie weg gepromoveerd worden waar hij de samenleving minder schade aanricht?