Advertentie
sociaal / Nieuws

Donner wil 'wijkondernemingen' naar Brits voorbeeld

Burgers moeten binnen de eigen wijk meer zaken gezamenlijk oplossen. Geinspireerd door de 'big society' worden wijkondernemingen gestart.

27 juni 2011
Dat de verzorgingsstaat een flinke stap terug zet en burgers meer dingen zelf moeten oplossen, bijvoorbeeld in de wijk, is even wennen. Dat ervaart het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het ministerie meent echter dat de Britse 'wijkondernemingen' ons tot voorbeeld kunnen dienen.
Conferentie
Het departement organiseert daarom maandag in Den Haag de conferentie Ruimte voor burgers, samen met het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken en het Kenniscentrum Stedelijke Vernieuwing.

'Big Society’-gedachte
Bewoners, wethouders, corporaties en Kamerleden praten met elkaar over betrokken burgerschap. Bovendien ontvouwt minister Piet Hein Donner aan het eind van het programma zijn initiatieven voor dat betrokken burgerschap. ,,Die initiatieven zijn mede geïnspireerd op de Engelse ‘Big Society’-gedachte waar inmiddels meer dan vijfhonderd ‘development trusts’ (wijkondernemingen) bestaan die worden geleid door bewoners uit de wijk,"aldus een woordvoerder.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

douma / bestuurssecretaris
Kunt u aangeven wat de inhoud van het programma is en waar aanmelding kan plaatsvinden?
Bond / Adviseur
Als de verzorgingsstaat een stap terug doet, en we steeds meer zelf moeten. Geen probleem op zich.
Maar waarom worden dan de vaste lasten toch steeds hoger?
Advertentie