of 64621 LinkedIn

Donner wil Hollandse waarden in integratiebeleid

Het integratiebeleid in Nederland gaat als het aan het kabinet ligt op de schop. Onze samenleving en de waarden waarop deze berust, moeten in ons land centraal staan. Gelaatsbedekkende kleding in openbare ruimte wordt daarom verboden en het integratiebeleid voor specifieke groepen gaat van de baan. Het verbod op de kleding zou per 1 januari 2013 moeten ingaan.
7 reacties
Het integratiebeleid in Nederland gaat als het aan het kabinet ligt op de schop. Onze samenleving en de waarden waarop deze berust, moeten in ons land centraal staan. Gelaatsbedekkende kleding in openbare ruimte wordt daarom verboden en het integratiebeleid voor specifieke groepen gaat van de baan. Het verbod op de kleding zou per 1 januari 2013 moeten ingaan.
Geschrokken
Dat schrijft minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) in zijn donderdagavond verschenen Integratienota. De PvdA reageert geschrokken.

Zelf doen
Donner spreekt van een koerswijziging waarmee het kabinet afstand neemt van het relativisme dat besloten ligt in het model van de multiculturele samenleving. Het is niet aan de overheid om mensen te laten integreren, maar aan de migranten zelf om daar hun best voor te doen, zo meent de minister.

Gedrag en kleding
Er komt een wetsvoorstel voor de strafrechtelijke aanpak van huwelijksdwang. Ook moeten gemeenten regelen dat streng wordt opgetreden tegen mensen die hun kansen op de arbeidsmarkt belemmeren door gedrag of kleding. Zo nodig komt het kabinet nog met een extra voorstel hierover. Van mensen die zakken voor hun inburgeringsexamen wordt de verblijfsvergunning ingetrokken.

Historische vergissing
De grootste oppositiepartij PvdA reageerde geschrokken. ,,Ik vrees dat het kabinet een historische vergissing begaat’’, aldus integratiewoordvoerder Martijn van Dam van die partij. ,,Eigenlijk wordt er gezegd: er zijn problemen, maar wij gaan er niks aan doen. Die geluiden waren er ook in de jaren zestig en tachtig. Dat is niet goed afgelopen. Ik ben bang dat we over tien jaar weer moeten constateren dat het uit de klauwen is gelopen.’’ Ook D66 vindt dat het kabinet de plank misslaat. GroenLinks vindt het goed dat het doelgroepenbeleid wordt afgeschaft, maar vindt dat het kabinet verder vooral met lege handen staat.

Fouten
Volgens het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders maakt het kabinet twee fouten. ,,Ten eerste kun je met algemeen beleid niet iedereen bereiken. Er zijn altijd kwetsbare groepen die een extra steuntje nodig hebben, bijvoorbeeld om aan werk te komen", aldus voorzitter Farid Azarkan. ,,Ten tweede investeert het kabinet zo niet meer in het maatschappelijk middenveld. En dat terwijl er veel vrijwilligers zijn die via minderhedenorganisaties willen bijdragen aan de samenleving."

Extra aandacht
Ook het Inspraakorgaan Turken in Nederland pleit juist voor extra aandacht voor mensen met achterstanden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Lo V op
Clash of religions.... Wederom dringt Donner Nederland zijn christelijke waarden op ten koste van de democratie en niet-christenen. Onze waarden gaan nog altijd over vrijheid voor iedereen. Ook voor mensen die voor een sluier kiezen. Of je het er nou mee eens bent of niet, dat bepalen zij zelf.
Door Hypo op
Wat zijn we toch een stelletje hypocriete christenen bij elkaar: lekker vooraan in de kerk gaan bidden en vervolgens mensen in een hoekje drukken. Zelfs dieren krijgen hier een betere behandeling. En op zoek naar de zwarte - consultant- Piet voor de economische malaise. Tjonge, tjonge, wat een verwend volk zijn we (en asociaal geworden). En vervolgens naar Canada verhuizen op zoek naar beter! what's the difference. Maar het is nu bewezen: eens een slavendrijver, altijd een slavendrijver...zit in de genen - heel diep - Dus, beste medeburgers, hou het bij jouw smartphone, koop een LED HD Tv en geniet digitaal hoe slecht anderen het hebben en omkomen vd honger vanwege het EU protectionisme op handelsgebied of doe mee aan het boer-ká-geneuzel (dan heb je pas tijd over): dieper kunnen we niet zinken -maatschappelijk gezien-
Door Willem (ambtenaar) op
Waar kwamen de bloembollen oorspronkelijk ook alweer vandaan?
Door pietbrontsema (org. adv) op
je zult maar een Hollander zijn zeg en elke dag op zo'n oude zwarte fiets moeten rijden met de Statenvertaling onder de snelbinders
Door Piet (consultant) op
Eindelijk een verstandig geluid. Hopenlijk wordt er nu ook inhoud gegeven aan een beleid dat uitsluitend echte vluchtelingen toelaat en niet aan massa's economische vluchtelingen.Bovendien is het m.i. asociaal om deze mensen grofweg 10 jr te laten proceduren op Staats kosten. Als ik iets heb lukt het mij nimmer om 10 jr lang te kunne proceduren, laat staan dat ik op staatskosten kan procederen. Rechtsongel;ijkheid !!! Tja dat ik nu waarschijnlijk door sommigen voor asociaal wordt uitgemaakt begrijp ik niet zo goed. Er hoort toch invulling aan afgesproken beleid te worden gegeven. Jarenlang afwijken van afgesproken beleid lijkt mij eerder asociaal. In ieder geval staat vast dat mijn fiscale bijdrage buitengewoon groot was en dat kan toch niet asociaal genoemd worden!!!
Door jan op
Hollandse waarden: allemaal lekker asociaal worden! Ikke ikke en de rest kan stikke. Same voor ons eige. Jij fout doen dan ik jou schoppe de cel in. Alle kavia's een enkelband, want het zijn wel potentiële criminelen. Hollandse waarden... een soort EHEC-tulpen voor de export.
Door ellen op
Hollandse waarden in Nederland. Het is mij duidelijk. Het CDA wil niet terug naar de 7 Provinciën tijd, maar naar de "er is alleen Holland" tijd. Misschien wel een goed idee, dan kunnen de andere provincies een fatsoenlijke regering kiezen en hun geld aan zichzelf besteden, niet aan het overarrogante Holland. België geeft al het goede voorbeeld.