Advertentie
sociaal / Nieuws

Donner: knipbeurt allochtonen prima middel

Minister Piet Hein Donner heeft gereageerd op de gratis knipbeurt voor allochtonen om hen uit te leggen welk recht op uitkeringen ze hebben. Het is een plicht van de SVB om mensen te informeren over hun uitkeringsrechten, de uitkeringskapper vormt daar een prima pilot onderdeel van, vindt de minister.

29 september 2010

Verantwoordelijkheid
Volgens Donner heeft de SVB namelijk de verantwoordelijkheid om het niet-gebruik van de AOW tegen te gaan. ‘In dit kader ondersteun ik de inzet van de SVB om de doelgroep actief te informeren over het recht op de AIO-aanvulling’, aldus de brief de hij schreef aan de Kamer.

Pilot
De kapperactie in Utrecht is een pilot en zal op grotere schaal plaatsvinden als deze een succes blijkt. Dit succes wordt gemeten aan de hand van de toegenomen bekendheid met de regeling, het aantal verzoeken om informatie en de afname van het niet-gebruik.

Bekendheid
Naast de knipbeurten wordt er al actie ondernomen om de bekendheid van de AOW onder allochtonen te vergroten. Zo zijn er banners, radiocommercials en bij wijzigingen in de GBA krijgt men info. Donner vindt de kappersactie een goed aanvulling.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
Toch altijd heel bijzonder ons Nederland en de mate van betutteling jegens "vreemden". Zo ook deze actie. De gemiddelde Nederlanders weet nog niet eens waar zij recht op hebben en worden hierover nauwelijks tot niet voorgelicht onder het mom: "zij kunnen het, indien nodig, wel ergens achterhalen". Pro-actief zijn wij echter richting (nog) niet Nederlanders als het gaat waar wat te halen zonder al te veel inspanning. Heel bijzonder! Licht ze liever voor over welke plichten er staan tegenover de rechten die worden verleend. Wat Nederland hiervoor verwacht of doen wij dat ook niet meer en is het enkel nog een staat van geven en handreikingen richting die o zo ziellige Allochtoon, geworden!?!?!?!?!
Veel wijsheid toegewenst van een harde werker die niet zou weten waar wat te halen indien deze werkloos of anderzijds iets zou overkomen. Wie licht de gemiddelde Nederlander voor....
Oscar
Ach, dat weten ze heus wel hoor. Eerst naar Nederland komen, even werken, dan ww en vervolgens de rest van de leven in de bijstand en dan als je 65 bent je AOW ophalen en weer naar je geboorte land afreizen. Ach en zo af en toe terug naar Nederland voor gratis goede medische verzorging.
Welke allochtooon weet dat nu niet?
Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
@Oscar en @TIP!

He augurken, doe eens niet zo zuur!
Advertentie