of 64621 LinkedIn

Directe bus naar azc Ter Apel moet overlast tegengaan

Er reed al een pendeldienst direct tussen Emmen en Ter Apel, om de reguliere buslijn 73 tussen Emmen en Ter Apel te ontlasten. Op deze buslijn waren in het verleden geregeld incidenten met asielzoekers die niet wilden betalen voor de busrit. De pendelbus tussen het azc en Emmen blijft ook gewoon rijden, zegt een woordvoerder van de gemeente Emmen. De bus vanaf Zwolle naar Ter Apel wordt volgens haar betaald door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Emmen zelf draagt ook een beetje bij.
5 reacties

Vanaf volgende week rijdt drie keer per dag een bus vanuit Zwolle rechtstreeks naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel, meldt de gemeente Emmen. Gehoopt wordt dat hiermee de overlast die sommige asielzoekers veroorzaken in de trein van Zwolle naar Emmen en op het station in Emmen wordt verminderd.

Pendeldienst
Er reed al een pendeldienst direct tussen Emmen en Ter Apel, om de reguliere buslijn 73 tussen Emmen en Ter Apel te ontlasten. Op deze buslijn waren in het verleden geregeld incidenten met asielzoekers die niet wilden betalen voor de busrit. De pendelbus tussen het azc en Emmen blijft ook gewoon rijden, zegt een woordvoerder van de gemeente Emmen. De bus vanaf Zwolle naar Ter Apel wordt volgens haar betaald door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Emmen zelf draagt ook een beetje bij.

HTL in Hoogeveen
De gemeente meldt dat nog meer acties in gang worden gezet om de situatie er aan te pakken. Zo pleit de Emmer burgemeester Eric van Oosterhout bij het ministerie ervoor dat asielzoekers die vanuit Ter Apel naar Emmen reizen en agressief gedrag vertonen of diefstal plegen, sneller in de gespecialiseerde zogenoemde Handhaving en Toezicht Locatie (HTL) in Hoogeveen worden geplaatst. ‘Nu nog staan allerlei regeltjes dat in de weg’, aldus de gemeentewoordvoerder.

Dak- en thuislozen
Ook is samen met het Leger des Heils en de politie een plan opgesteld om overlast van dak- en thuislozen in het gebied tussen de dagopvang van het Leger des Heils en het station terug te dringen. Die overlast wordt veroorzaakt door dakloze mensen met verslavingsprobleem, voormalige daklozen die in een voorziening wonen maar overdag in het stationsgebied verblijven en niet-Nederlandse dakloze mensen zoals (voormalige) arbeidsmigranten en mensen die uit het azc zijn gezet. Het Leger des Heils gaat aanpassingen doen rondom het pand, waardoor rondhangen en overnachten moet worden tegengegaan. Ook moet handhaving er dagelijks surveilleren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bert (Beleidsadviseur) op
@Rellie, richt je ongenoegen op de politici die al decennia lang op hun handen zitten ten aanzien van dit vraagstuk. Iedereen buiten Europa begrijpt dat de huidige praktijk niet toekomstbestendig is en niet bijdraagt aan het vluchtelingenvraagstuk. Het middel is nog erger dan de kwaal. Buiten West Europa zijn er geen landen die onze asiel praktijk op dezelfde wijze beoefenen. Buiten Europa begrijpt men het ook niet. Het wordt internationaal verklaard vanuit het WO2 schuldcomplex. Onze politici zitten vast in een bubbel. Wat mij betreft komen er veel meer asielzoekers naar Nederland, maar alleen nog maar op uitnodiging.
Door Rellie op
@ Bert. Bij je 1e 2 zinnen verschillen we al diametraal van mening. Ik vind geen enkele vluchteling bijzonder triest; dat zou een diskwalificatie van hen zijn. Ik vind wel dat ze hier niets te zoeken (zouden moeten) hebben. En ik vind dat iemand die duizenden euro's aan een mensensmokkelaar heeft betaald om hier te komen sowieso nooit in een azc terecht mag komen, maar gewoon een hotel of een (air) b&b moet boeken; geld genoeg kennelijk.
Door Monique (Beleidsadviseur) op
Ik begrijp echt niet dat er geen maatregelen worden genomen. Als je je niet kunt gedragen ....... Ik help graag mensen die het nodig hebben, maar het moet niet ten koste van de veiligheid van anderen gaan.
Door Bert (Beleidsadviseur) op
@Rellie, weet wel wat je zegt. Welke vluchteling hier ook komt, het blijft bijzonder triest. Of het nu “gelukszoekers” zijn of echte vluchtelingen, niemand verlaat zomaar zijn eigen land. Het is zeer schrijnend. Als kiezer in dit democratische land kan je je woede beter richten op onze gevestigde politieke orde. Decennia lang hebben in Nederland hordes mensen asiel gekregen die niet of maar matig voldoen aan echte vluchtelingencriteria. Er is veel weerstand ontstaan tegen de huidige “asielpraktijk”, politici gaan daarin gewoon mee en tolereren push-backs. Maar zij komen niet met een echt antwoord: hoe kan Nederland wel bijdragen aan het vluchtelingenprobleem. Mijns inziens zouden we dat alleen kunnen doen met fair trade, geen wapenhandel bedrijven, klimaatbeleid etc. En dat is nu net wat de gevestigde orde niet wil. Dat neemt niet weg dat wij af en toe iemand asiel kunnen verlenen, maar dan moeten we persoon zelf gaan halen. Of bevrijden uit een politieke gevangenis. Maar het “loket” waar mensen een “aanvraag” kunnen doen, daar moeten we mee stoppen. Een hangslot op de deur van het loket is onzin, het loket zelf moet dicht. Op naar een echte bijdrage aan de oplossing van het vluchtelingenprobleem, op naar een betere wereld. En dat is wat onze laffe politici niet willen en niet doen.
Door Rellie op
Heel groot compliment aan de Poolse regering en hun aanpak van de door Wit-Rusland (Loekashenko) georganiseerde 'vluchtelingencrisis'. Keihard optreden zet zoden aan de dijk! Die opgetrommelde vluchtelingen gaan ook gewoon weer weg. Tijd om hier hetzelfde te doen, vooral tegen de uitgeprocedeerden en die lui uit veilige landen.