Advertentie
sociaal / Nieuws

Dertig procent vluchtelingen onder armoedegrens

Een derde van de gezinnen met een vluchtelingenachtergrond heeft een inkomen onder de armoedegrens, zo heeft het CBS becijferd.

11 augustus 2011
30 procent van de huishoudens met een vluchtelingenachtergrond in Nederland leeft onder de armoedegrens. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS over de inkomenspositie van vluchtelingen, in opdracht van VluchtelingenWerk Nederland.

Modaal
10 procent van de huishoudens met een vluchtelingenachtergrond heeft een inkomen boven de 30.000 euro. Onder autochtonen is dat bijna 50 procent. Het CBS onderzocht mensen die tussen 2000 en 2010 asiel hebben aangevraagd in Nederland en staan ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie.

Sappelen
Deze nieuwe cijfers laten zien, aldus de organisatie, dat bijna alle erkende vluchtelingen in Nederland moeten sappelen om rond te komen. Hun slechte inkomenspositie is te verklaren doordat vluchtelingen nog relatief kort in Nederland zijn, de taal nog moeten leren en vaak voor extra uitgaven staan.

Taallessen

Volgens Dorine Manson, directeur van VluchtelingenWerk Nederland, verslechtert de inkomenspositie nog verder door de kabinetsplannen vluchtelingen zelf te laten betalen voor inburgering en taallessen.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

jan van den Broe / Div er
als 50 % van der nederlanders een modaal minkomen heeft dan leeft volgens ditr artikel een van de twee nederlanders onder de armoede grens dus oooki die moeten sappelen.
Piet / directeur
Vluchtelingen?? Of economische gelukszoekers!! In hun oorspronkelijke situatie,zullen deze mensen nog aanzienlijk minder hebben gehad. Ze verkeren dus al in een situatie van geweldige verbetering. Zij hebben gekozen hier te komen, dan dienen ze ook de consequenties te dragen. Ook de consequenties van de bezuinigingen,zoals iedere Nederlander die moet dragen. Of tracht de vluchtelingen organisatie zelf aan de bezuinigingen te ontkomen met zo'n verhaaltje ( wat iedereen al wist).
Advertentie