of 63908 LinkedIn

De Krom: 5 miljoen voor doorvoeren nieuwe regels Wwb

De Krom heeft toegezegd om gemeenten en sociale diensten te helpen bij het doorvoeren van strengere regels voor de bijstand, sociale werkplaatsen en de Wajong.
2 reacties

Staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken trekt 5 miljoen euro uit om gemeenten en hun sociale diensten te helpen bij het doorvoeren van strengere regels voor de bijstand, sociale werkplaatsen en de Wajong voor jonggehandicapten.

Regioteams opzetten

Het kabinet wil meer mensen uit de uitkering en gehandicapten vaker 'gewoon' aan het werk in plaats van via sociale werkplaatsen. De Krom steunt onder meer het opzetten van zes regioteams met kennis van de lokale situatie, die kunnen meedenken bij het oplossen van knelpunten.

 

Kritisch

De staatssecretaris kondigde de steun donderdag in Den Haag aan tijdens het congres 'Maximaal vermogen' van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en brancheorganisatie van sociale diensten (Divosa). Het plan is per 1 januari 2013 de Wet werken naar vermogen (Wwnv) in te voeren om meer werklozen aan de slag te krijgen. VNG en Divosa zijn hierover altijd zeer kritisch geweest, omdat ook flink wordt bezuinigd op re-integratiemiddelen. De Krom zei 'heel enthousiast' te zijn dat ze nu toch al voorbereidingen treffen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door liesbeth op
Meneer de Krom en zijn kornuiten staan ver buiten de realiteit.
Door Hoifkes (directie) op
Niet de burgers maar uitvoerende gemeenten moeten opdraaien voor de te hoge kosten van de bijstand.


Het schort bij veel grotere gemeenten aan de uitvoering.


Dit was destijds bij de uitvoering van de WAO ook aan de orde. De UWV's maakten er een potje van.


Ook toen werden de polisvoorwaarden aangepast en heel veel klanten (WAO-ers of potentiële) waren daarvan de dupe.


Zie ook nu wat er gebeurt met de bankencrisis. De banken verkopen "leuke" hypotheekpaketten waar niemand nog iets van begrijpt, deze worden waardeloos en de burger kan weer betalen.


Steeds worden niet diegenen aangesproken die feitelijk verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van bovengenoemde zaken.


Dat is makkelijk regeren!!!