of 61441 LinkedIn

Dalfsen opent meldlijn schrijnende armoede

De gemeente Dalfsen neemt met Meld Armoede Anoniem het initiatief om burgers ertoe te bewegen schrijnende gevallen van armoede te melden aan de gemeente.
1 reactie

De Overijsselse gemeente Dalfsen heeft woensdag een anonieme lijn geopend, waar inwoners van de gemeente gevallen van schrijnende armoede kunnen melden. De gemeente belooft binnen 3 werkdagen actie te ondernemen op een melding.

Buren en familie
Bellers kunnen zowel over hun eigen situatie als over die van buren, vrienden of familie anoniem contact opnemen. De telefoontjes komen terecht bij zorgorganisatie Carinova, die samen met de gemeente kijkt wat er gedaan kan worden.

Schijn ophouden
Volgens de gemeente rust op armoede een taboe. Mensen die niet meer kunnen rondkomen, melden zich niet uit schaamte en lopen zo bijvoorbeeld extraatjes mis, waar ze wel recht op hebben. Ook proberen gezinnen die onder het bestaansminimum leven, om de schijn op te houden.

Meld Armoede Anoniem
Meld Armoede Anoniem is een initiatief van de gemeenteraad van Dalfsen. Over een poosje wordt gekeken hoe groot de respons is.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Sien op
Getver! Waarom anoniem melden?

Waarom familie, buren of vrienden anoniem melden in plaats van zelf gaan helpen en boodschappen doen?

Absurde vorm van verzorgingsstaat en vernederend voor de mensen die het betreft. Ook dat anoniem melden is zo laf, gewoon zélf er op af als mensen onder elkaar.

En als je wilt melden, doe dat lekker onder je eigen naam. Waarom moet dat anoniem???? Ff laf klikken en de overheid gaat er wel op af, regelt het wel?

Niet bevorderlijk voor intermenselijke verhoudingen!

Yek!