of 64231 LinkedIn

COA levert gegevens asielzoekers slordig aan

De vier grote steden hebben het COA aangesproken op de slordige werkwijze. Het orgaan is nu bezig om alle dossiers van asielzoekers versneld aan te vullen, zodat de doorstroom weer op gang komt.
2 reacties

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) levert de gegevens van asielzoekers die recht hebben op huisvesting slordig aan. Vaak zijn de gegevens zo incompleet dat een gemeente op grond daarvan geen woonruimte kan toewijzen. Het gevolg is dat deze asielzoekers veel langer dan de toegestane termijn van 3,5 maand moeten wachten op een dak boven hun hoofd.

Wachttijd
Dat antwoordt het Utrechtse stadsbestuur op vragen van de PvdA en GroenLinks in die stad. In Utrecht is de wachttijd voor asielzoekers en hun gezin al opgelopen tot ongeveer een halfjaar. Het COA meldde dit jaar tot nu toe 111 personen aan voor huisvesting in Utrecht, maar 70 procent van de aanmeldingen was incompleet, aldus het college.

Slordige werkwijze
De vier grote steden hebben het COA aangesproken op de slordige werkwijze. Het orgaan is nu bezig om alle dossiers van asielzoekers versneld aan te vullen, zodat de doorstroom weer op gang komt. De steden constateren ook, aldus het Utrechtse college, dat er maar nauwelijks genoeg woningen zijn voor de toegenomen groep vluchtelingen die ze moeten huisvesten. De steden zijn samen met het Rijk op zoek naar oplossingen. (ANP)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door johnannes (ambtenaar) op
Er is genoeg ruimte in de leegstaande kantoorpanden, deze zijn makkelijk in te richten voor het huisvesten van asielzoekers.
Door Hor op
maakt nix uit, asielanten hebben absolute voorrang op de woningmarkt en dat weet het ultralinkse COA, welke autochtoon krijgt immers een woning binnen 4 maanden..