Advertentie
sociaal / Nieuws

ChristenUnie 25 miljoen euro extra voor kwetsbare jongeren

De ChristenUnie wil dat er 25 miljoen euro extra wordt uitgetrokken voor kwetsbare jongeren en kinderen.

18 september 2018
armoede-jongeren.jpg

De ChristenUnie wil dat er 25 miljoen euro extra wordt uitgetrokken voor kwetsbare jongeren en kinderen. 

Armoede

Fractieleider Gert-Jan Segers gaat ervan uit dit te kunnen regelen bij de algemene politieke beschouwingen deze week. Dan worden de plannen van het kabinet voor volgend jaar besproken.

Het grootste deel (17 miljoen) is bedoeld om jongeren in het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs aan werk te helpen. Verder gaat 4 miljoen naar kinderen die in armoede leven. Ten slotte krijgen vrijwilligersorganisaties in de schulddienstverlening zoals SchuldHulpMaatje 4 miljoen extra subsidie.

Extra inspanning

Volgens Segers blijkt uit de begroting van 2019 dat alle inkomensgroepen erop vooruitgaan. 'Maar tegelijkertijd weet ik dat er desondanks mensen in schulden zitten, nog steeds kinderen te maken hebben met armoede en kwetsbare jongeren moeilijk aan een baan komen.' Voor die groep is volgens hem een extra inspanning nodig. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Daan
Alleen maar voor de bühne, dit voorstel. Wat een opportunisme.



Neem die 4 miljoen voor kinderen in armoede. Er zijn volgens CBS 400.000 kinderen die in armoede leven. per kind krijgen ze van de ChristenUnie een tientje (10 euro). Nou, dat zal helpen. Maar wel instemmen met voor afschaffen dividendbelasting. Kosten 2,5 miljard. dat is ruim 140 euro per Nederlander (kind of volwassen).



Onder Segers is de ChristenUnie verworden tot een VVD met een licht christelijk sausje.
Paul / projectleider
@Daan maar je kan er wel heel wat scholing in Armenië van betalen...
H. Wiersma / gepens.
@Daan Slager. Je slaat de plank nogal mis. Vorig jaar is er nog 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de door jou bedoelde kinderen. Dat is nog lang niet uitgegeven.

Verder heeft Segers het over een groep jongeren, die (thuis) tussen wal en schip terecht zijn gekomen en aan werk en huisvesting zouden moeten worden geholpen. Dat is een heel ander dossier.
Advertentie