of 59130 LinkedIn

Celstraf voor frauderende schuldhulpambtenaar Goes

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een voormalig schuldhulpambtenaar van de gemeente Goes veroordeeld tot een jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zij zou zeker twee ton hebben verduisterd.

De Rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een voormalig schuldhulpambtenaar van de gemeente Goes veroordeeld tot één jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Zij zou zeker twee ton hebben verduisterd van haar werkgever en de GR De Bevelanden.

Budgetbeheer

De inmiddels ontslagen schuldhulpambtenaar sluisde tussen maart 2010 en december 2015 aanzienlijke bedragen vanuit de beheersrekening van de afdeling Budgetbeheer door naar haar eigen bankrekening. Het verduisterde geld gebruikte ze onder meer voor aflossing van haar eigen schulden, reizen naar het buitenland en restaurantbezoek. Ook betaalde de vrouw rekeningen van haar dochter met het verduisterde geld. De zaak kwam aan het licht nadat een bank aan de bel trok.

 

Kwetsbare groep

Ondanks een bekentenis en een spijtbetuiging van de ex-ambtenaar, viel de straf hoger uit dan de eis van het OM. De rechtbank rekent het de vrouw zwaar aan dat zij met haar handelen een kwetsbare groep heeft gedupeerd, en benadrukt dat de integriteit van ambtenaren boven alle twijfel verheven moet zijn. Om te voorkomen dat de strafzaak onnodig lang zou voortduren heeft de rechtbank de vorderingen van de gemeente Goes en de GR De Bevelanden doorverwezen naar de civiele rechter.

 

Onvoldoende lering

Saillant feit in deze zaak is dat het niet de eerste keer is dat een ambtenaar van de gemeente Goes voor fraude veroordeeld wordt. In 2011 werd een medewerker van die gemeente veroordeeld voor valsheid in geschrifte en oplichting, nadat een oplettende collega onregelmatigheden ontdekte en meldde. ‘Kennelijk heeft de gemeente Goes geen of onvoldoende lering getrokken uit de eerdere fraudezaak’, aldus de rechter.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rechtvaardig (Waarheid komt altijd boven.) op
Hoe kan het toch, dat in Enschede de ambtenaren telkenmale de dans ontspringen? Wat burgers ook aanleveren aan bewijs, enz., ze willen geen onderzoek doen of lopen tegen de dreigende leidinggevende muur aan. Juridisch dekken en verzwijgen. Zelfs foute ambtenaren zwaar aan de drugs, blijft men dekken tot de dood erop volgt. Een corrupte zooi in Enschede.