Advertentie
sociaal / Nieuws

Cel geëist voor fraude islamitische school

De directeur en twee oud-bestuursleden van islamitische school hadden familie op de loonlijst hebben gezet, en uitbetaald, die in werkelijkheid niet werkten.

31 januari 2012

De voormalig directeur en twee oud-bestuursleden van een islamitische school in Heerlen moeten worden gestraft, omdat er mensen op de loonlijst stonden die er niet werkten. Dat vindt het Openbaar Ministerie (OM).

10 maanden

Het OM eiste dinsdag bij de rechtbank in Maastricht celstraffen van 10 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, tegen Abdel K. en El Houssien C. Tegen voormalig directeur Marcel L. van de school eiste justitie 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden.


Kwart miljoen

Ook moet het drietal als het aan het OM ligt bijna een kwart miljoen euro terugbetalen wegens ten onrechte gedeclareerd geld. Volgens het OM maakten de verdachten zich schuldig aan valsheid in geschrifte en witwassen.

Geen werk wel geld

Op de school stonden volgens de officier van justitie tussen 2003 en 2008 mensen op de loonlijst die er niet werkten. De drie zouden hun echtgenotes een aanstelling op school hebben gegeven zonder dat ze daar werk voor deden en beide bestuurders benoemden zichzelf tot leraar zonder er les te geven.

Gepind in Marokko

Volgens de bestuursleden en de directeur werd het geld dat ze voor deze 'medewerkers' binnen kregen, gebruikt om de chauffeurs van het leerlingenvervoer mee te betalen. Volgens het OM is daarvoor geen bewijs en werd onder meer geld gepind in Marokko.

'Niet in eigen zak'

Raadsman Serge Weening van beide bestuurders zei dat het tweetal het geld niet in eigen zak heeft gestoken, maar ten faveure van de school heeft gebruikt. Ze hebben er volgens Weening zelfs geld op toegelegd. Raadsvrouwe Sabina Gomez van de ex-directeur zei dat die door het bestuur werd klemgezet en wel moest meewerken. Ze vroeg ontslag van rechtsvervolging. Uitspraak is op 14 februari.

Lees hier eerdere berichtgeving over fraude in het islamitisch onderwijs in het BB-dossier:

Fraude Islamitische scholen

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie