of 58952 LinkedIn

CDA en D66 willen af van ondermaatse bewindvoerders

De twee Kamerleden vragen staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken daarom om de greep van gemeenten en de controle op bewindvoerders te versterken. Het kabinet heeft al beloofd dat gemeenten voortaan mee mogen praten bij de aanstelling van een bewindvoerder. Maar dan zou het ook ‘mooi zijn als de kwaliteit van die bewindvoerder in één oogopslag helder is’, vindt Peters.
1 reactie

CDA en D66 willen af van ondermaats presterende bewindvoerders. Wie het geld beheert van iemand die in de schulden zit, moet voortaan een diploma halen, vinden regeringspartijen.

(On)geschikt
Er is al wel een landelijk bureau dat bekijkt of beginnende bewindvoerders geschikt zijn voor hun werk. Maar dat bureau toetst wel heel algemeen en oppervlakkig, vinden Tweede Kamerleden René Peters (CDA) en Rens Raemakers (D66). ‘Niet alle bewindvoerders zijn geschikt’, stelt Peters, en ‘anderen deugen gewoon niet’. Raemakers heeft ‘van mensen met schulden gehoord dat zij door onkundige bewindvoerders alleen maar dieper in de problemen zijn geraakt’. Het beheren van andermans portemonnee ‘is een hele verantwoordelijke taak en daarbij past meer controle dan nu het geval is’.

Controle door gemeenten
De twee Kamerleden vragen staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken daarom om de greep van gemeenten en de controle op bewindvoerders te versterken. Het kabinet heeft al beloofd dat gemeenten voortaan mee mogen praten bij de aanstelling van een bewindvoerder. Maar dan zou het ook ‘mooi zijn als de kwaliteit van die bewindvoerder in één oogopslag helder is’, vindt Peters. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door M. Zonneveld (Adviseur) op
Een certificaat toont aan dat er voldoende kennis is. Kwaliteit wordt hier echter niet in één oogopslag helder is. Vergeet bij deze groep niet dat mentaliteit ook van groot belang is. Slordigheid in werken en gebrek aan respect of begrip voor cliënt of geldeisers zijn boosdoeners in deze processen.