of 63082 LinkedIn

Burgemeesters op de bres voor Afghanen

Elf burgemeesters spreken in een brief aan minister Leers hun zorg uit over de situatie van Afghaanse vluchtelingen welke verdacht worden van oorlogsmisdaden.
1 reactie
Elf Nederlandse burgemeesters spreken in een brief aan minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) hun grote zorg uit over de situatie van Afghaanse vluchtelingen uit hun gemeenten met een zogenoemde 1F status (verdenking van oorlogsmisdaden).

Ongewenst
Deze vluchtelingen zijn als gevolg van een richtlijn van het ministerie van Buitenlandse Zaken namelijk ongewenst verklaard, stellen ze.


Nooit veroordeeld
Onder meer de burgemeesters Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Onno Hoes (Maastricht) en Fred de Graaf (Apeldoorn) hebben het schrijven aan Leers ondertekend. Volgens de betrokken burgemeesters zijn velen nooit veroordeeld en dus niet schuldig bevonden.

Onaanvaardbaar
De elf burgemeesters willen dat Leers alle vertrekprocedures voor deze groep staakt. Dit omdat er onlangs twee uitspraken van de rechtbank in Den Haag zijn geweest, waarin de bestuursrechter het ontbreken van een individuele toets onaanvaardbaar vindt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Arie Bos op
"Burgemeesters op de bres voor Afghanen"
Ik ken zo'n Afghaan. In A. was hij journalist in staatsdienst en hij wordt dus gekwalificeerd als gewerkt hebbend voor een fout regime. Hem is iedere status hier onthouden. Vrouw en kinderen mogen wel blijven. Maar ja, als we iedereen die voor een fout regime heeft gewerkt het land uit willen hebben dan zijn we voorlopig nog wel evene bezig.