of 63082 LinkedIn

Burgemeester verbindt functie aan recidive Benno L.

Burgemeester Henri Lenferink heeft er vertrouwen in dat Benno L. niet weer in de fout gaat . Is dat wel het geval, dan stapt hij op.
4 reacties

Burgemeester Henri Lenferink heeft er vertrouwen in dat Benno L. niet weer in de fout gaat terwijl hij in Leiden woont. Er is volgens de burgemeester een goed netwerk van onder andere de reclassering om de veroordeelde pedoseksueel heen.

Bange, gebroken man
De burgemeester heeft er zelfs zo veel vertrouwen in dat hij zijn functie eraan verbindt: ,,Als het fout gaat met Benno L., dan stap ik op'', zei Lenferink maandag tijdens een bijeenkomst voor inwoners van Leiden.

Volgens Lenferink gaat het niet goed met L., die in een woning van kaal beton woont. ,,L. is erg verdrietig en bang, een gebroken man.'' Tegelijk snapt de burgemeester ook de ophef die is ontstaan toen bekend werd dat L. in Leiden woont en dat mensen daar boos over zijn. Lenferink erkende ook dat mensen Benno L. het leven zuur kunnen maken.

Onrust
Voormalig zwemleraar L. heeft de 6 jaar gevangenisstraf die hij kreeg voor het seksueel misbruiken van tientallen jonge kinderen, inmiddels uitgezeten. Sindsdien is hij overal waar hij wilde wonen geweerd. In het weekeinde ontstond in Leiden onrust. Tientallen mensen protesteerden met spandoeken bij de flat van L. aan de Apollolaan. De politie en de ME hielden de boel in de gaten.

Aftreden
Bij de bijeenkomst van maandagmiddag was het rustig. Ongeveer 20 mensen kwamen opdagen. Buiten stonden ook enkele mensen, onder wie een met een papier waarop stond dat Lenferink moet aftreden omdat ,,Benno L. omringd door scholen woont''.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Iedereen die hier de lofpreze doet, gun ik een van harte een buurman als Benno L, immers weten wat er naast je woont is beter dan.... Waarom niet even deze personen inventariseren op een lijst die deze mensen welkom heten in hun buurt, is het probleem ook meteen opgelost en voldoende ruimte om te huisvesten zonder bezwaren....toch?!?!?
Of is het zo dat deze mensen zodanig wonen dat ze er rustig vanuit kunnen gaan dat deze figuren niet in hun buurt komen wonen?!?!?! Ik zie ze namelijk zelden gehuisvest in de "gegoede" wijken/naast de burgemeester/ministers of lokale beïnvloeders. Nee, het zijn de flatbewoners waar massaliteit als aangrijpingspunt van anonimiteit wordt gescandeerd. Op veel valt één misser niet op... Het zal dan toch jouw (klein-)kind maar zijn dat in dezelfde lift staat en onfris benaderd wordt, vervolgens thuiskomt en geen verhaal vindt bij aangifte "omdat er geen aanknopingspunten" zijn...
Dus, stel een lijst met mensen samen die openstaan voor dit soort figuren in de buurt en huisvest ze daar. Zij zien geen probleem, immers ze weten...!
Door Hans (gemeente-ambtenaar ) op
De burgemeester was gisteren te gast in Nieuwsuur. Hij kreeg van Marielle Tweebeeke, een uitstekende journaliste, veel kritische vragen, maar bleef prima overeind. Hulde voor Henri Leferink!
Door steven op
Lof voor de burgemeester!!

En wat is uiteindelijk beter: een buurman waar je van weet dat hij fout zit. Of de buurman welke nooit gepakt is en een tikkende tijdbom is...
Door Stoffel op
Eindelijk een burgemeester die zijn verantwoordelijkheid neemt. Zeldzaam in die doelgroep, de meesten van zijn collega's huilen mee met de wolven in het bos. Zoals die druiloor uit Eindhoven (van Gijzel is e naam) die alles uit de hand liet lopen en vervolgens heel druk was met het schoonvegen van zijn straatje.