of 58952 LinkedIn

'Burgemeester loopt wet in de weg'

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) is het duidelijk oneens met burgemeester Jos Heijmans van Weert, die een Syrische moeder met vier kinderen hielp met 'onderduiken' om te voorkomen dat de vijf terug moeten naar Duitsland.
14 reacties

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) is het duidelijk oneens met burgemeester Jos Heijmans van Weert, die een Syrische moeder met vier kinderen hielp met 'onderduiken' om te voorkomen dat de vijf terug moeten naar Duitsland. 'We verschillen van mening en dan druk ik me eufemistisch uit', aldus de bewindsman dinsdag in de Tweede Kamer.

Niet geholpen
Daarbij vreest hij dat het gezin er ook niet mee geholpen is, doordat het nu langer in onzekerheid verkeert en later aan integratie in West-Europa kan beginnen. De commissaris van de Koning in Limburg moet nu met een feitenrelaas komen over hoe de vork precies in de steel zit, wat de gevolgen zijn en of Heijmans erop moet worden aangesproken. Maar Dijkhoff vindt al wel dat de burgemeester de uitvoering van de wet in de weg loopt.

Dramatisch
De moeder had zich volgens berichten in de media al in Duitsland officieel aangemeld en volgens internationale verdragen had ze daar moeten blijven. Haar achttienjarige broer had zich in Nederland voor het eerst laten registreren, waardoor hij hier kon blijven. Het uit elkaar halen van de familie zou volgens Heijmans dramatisch zijn, aangezien de broer de vaderrol zou vervullen.

Onduidelijk
D66-leider Alexander Pechtold hekelde de behandeling van de kwestie dinsdag in de Kamer, omdat de burgemeester, een partijgenoot, zich er niet kon verdedigen en er nog onvoldoende duidelijkheid over de kwestie bestaat. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Goedmens op
Burgemeester voorkomt massadeportatie naar Duitsland, een heuse verzetsdaad.
Lintje!
Door Hendrik op
Wat fijn dat we niet in de woestijn zijn. En nog fijner dat we niet in oorlog zijn. Kunnen we ons vol focussen op de kleine lettertjes. En daar gaat t toch maar om.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Pechtold geeft hierbij aan dat hij zich ook niet aan de wet behoeft te houden. 18 jarige heeft vaderrol overgenomen over 4 kinderen van 24 jarige!We zijn hier niet in de woestijn!
Door Stef op
Burgemeester Heijmans kan zijn herbenoeming in 2017 wel vergeten.
Mag 't ie nog blij zijn dat hij zijn termijn in Weert kan uitdienen.

Relevante Parlementaire Dossiers