of 59318 LinkedIn

Brandweer in Amsterdam geholpen door werklozen

De brandweer in de Amsterdamse wijk Nieuw-West krijgt hulp van werklozen. Zij krijgen de taak als brandvoorlichter buurtbewoners te informeren over brandveiligheid.
2 reacties

De brandweer in de Amsterdamse wijk Nieuw-West krijgt hulp van werklozen. Zij krijgen de taak als brandvoorlichter buurtbewoners te informeren over brandveiligheid. Een groep van 48 personen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen hiervoor een opleiding, maakte de gemeente dinsdag bekend.

Werkervaring
Op deze manier kunnen ze werkervaring opdoen en zich voorbereiden op het vinden van een baan. De eerste werklozen krijgen donderdag een certificaat. De brandweer wil de komende jaren het aantal branden, slachtoffers en de schade door brand terugdringen. Het voorkomen ervan is daarbij een belangrijk punt van aandacht.

Pilot
De voorlichters bezoeken in drie maanden tijd zo'n 4000 woningen in Nieuw-West. Het gaat vooralsnog om een pilot. Naast de training van de brandweer krijgen de werklozen ook cursussen waarin ze bijvoorbeeld leren beter solliciteren en hun zelfvertrouwen vergroten. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Arve Omic op
Eerst mensen structureel de grond intrappen en ze dan op cursus sturen om zogenaamd hun zelfvertrouwen te vergroten. Goed bezig SD. Goed bezig SP.
Door Bart Louwman (Consulent Arbeidsmarkt en Sociale Zekerheid) op
Dit is dus gewoon huis aan huis verkoop voor een firma in hang- en sluitwerk en brandpreventie. Niks brandweer - wel zonder loon.

Terwijl in het college-akkoord met zoveel woorden staat dat er gestopt wordt met werken zonder loon. Vliegenthart moet zich doodschamen