Advertentie
sociaal / Nieuws

Brandbrief over thuiszorgtarieven

Directe aanleiding voor de brief is het dreigende massaontslag bij TSN Thuiszorg. Zorgaanbieder Cordaan noemt het een ‘historische vergissing’ dat de overheid op de huishoudelijke zorg bezuinigt, terwijl ouderen van de regering langer thuis moeten blijven wonen.

02 december 2015

Een vijftigtal organisaties uit de zorgsector, brancheorganisaties BTN en Actiz en ouderenbond ANBO hebben een brandbrief aan de Nederlandse gemeenten gestuurd waarin zij hun zorgen uiten over de tarieven die gemeentes voor huishoudelijke hulp willen betalen. Dit heeft ouderenbond ANBO dinsdagavond bevestigd na berichtgeving van de NOS.

Dreigend massaontslag
Directe aanleiding voor de brief is het dreigende massaontslag bij TSN Thuiszorg. Zorgaanbieder Cordaan noemt het een ‘historische vergissing’ dat de overheid op de huishoudelijke zorg bezuinigt, terwijl ouderen van de regering langer thuis moeten blijven wonen.

Laagste prijs
‘Velen van u gaan steevast voor de laagste prijs. Er is immers altijd wel een aanbieder in uw markt die het per uur goedkoper kan’, schrijven de zorgaanbieders aan de gemeentes. ‘Met jaarlijks nieuwe goedkope medewerkers, die met draaideurcontracten nooit een vaste baan zullen krijgen, is het makkelijk concurreren.’

Kwetsbare burgers
De zorgaanbieders wijzen op de gevolgen van het gevoerde beleid voor veel ouderen: ‘Een aantal gemeenten is hard op weg om het professionele aanbod van huishoudelijke hulp aan zieke of kwetsbare burgers volledig om zeep te helpen.’

Faire tarieven
‘Neem uw verantwoordelijkheid als opdrachtgever: onderhandel faire tarieven en vaste arbeidscontracten voor medewerkers in deze sector; kies daarmee voor continuïteit van dienstverlening voor uw burgers’, aldus de brandbrief. (ANP)

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Dries
Deze hulp/zorg zou gratis moeten worden aangeboden door de gemeenten omdat dit nodig is.

De agressieve klierende stalkende sociale geestelijk gestoorde en heerlijk genietende wijkteams bendes met al hun compagnons krijgen alles wat ze willen betaald uit de wmo pot.

Ze kunnen ruineren wat ze maar willen en zorgen voor onveiligheid door het netwerk want echt alles mag maar de gemeenten zorgen voor alles en knijpen een oogje dicht. Zelfs bij aanranding,vernieling,buurtpesten samen met het team en inbraak iedereen helpt gewoon een handje mee.

Weg ermee dus met die rotzakken en geef dit geld aan de ouderen.
anonimo
Jullie kunnen commentaar geven wat jullie willen ons doen ze toch niets.

Het mag van de overheid.

Die mensen moeten worden gekleineerd door gemeenten om naar de psychiater te worden gedreven.

Daarom werken we in groepen zolang als dit nodig is en hier is inderdaad steeds meer geld en personeel voor nodig.

Niemand helpt degene die wordt uitgezocht dat is het mooiste om te zienvoor ons ze bang en in de knel zitten als wij komen dat durven ze toch niet.

En die ouderen helpen ze ook wel er is geld genoeg.
anonimo
Wij ruimen alle gekke contactgestoorden wel op.

Vooral de arrogante.

Ze moeten contacten aanknopen dat moeten ze leren.

Zo wordt de wereld een stukje mooier door onze medewerking.

Er is een participatieplicht.
Jonas Edelenbosch
Minder sociale teams of ggz teams die erg vervelend en aanhoudend blijven en overal gebreken zien en ons uitproberen en testen en nalopen en rijden in onze privelevens terwijl wij geen contact met ze willen en nergens om vragen moeten ingeruild worden voor zorg en hulp aan mensen die echt nodig is en dit ook echt willen.

Vele teams zijn echt overbodig ze zitten echt op iedere hoek van de straat in een duur kantoorpand en debrutale mogroep hangt ons ook de keel uit.

Ze zijn er zelf van overtuigd dat wij niet zonder ze kunnen leven en communicatief gehandicapt zijn.

Geef de ouderen de zorg waar ze recht op hebben en verdeel het geld goed..

Willemijn
Participeren zonder toestemming kost ontzettend veel geld aan personeel en onnodige crematies.

Verzorg de lichamelijke hulpbehoevenden goed en ga niet in groepen zoeken naar sociale zorgmijdertjes die er niet zijn ( omdat ze gelukkig zijn met hun leven en zelfredzaam zijn ) sociale teampjes want jullie zien overal wat en kunnen burgers niet meer met rust laten door de beleidsvrijheid en vooral belust op publieke vernedering en genot.

De regering heeft gedaan wat jullie wilden en niet gekeken naar hetgeen wat echt nodig was.

Medische en persoonlijke zorg is nodig sociale tams dringen op waar ze niet welkom zijn en niets te zoeken hebben en alles onnodig kapot maken en hieraan nog lol beleven ook.

Wat een kwaliteitsvoorbeeld voor deze maatschappij zeg de meerderheid wordt er negatief door beinvloed.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Martin van Rijn heeft zich ontpopt tot het boegbeeld van een zieke bureaucratie. Er is geld in overvloed om dure kantoren in te richten voor de sociale wijkteams en werk voor wereldvreemde sociologen, agogen en weet ik veel. Ze werken van 9 tot 5 met veel adv en verlofuren, bemoeien zich hinderlijk en soms lomp met oudere mensen, ze storen zich niet aan de privacy, ze bepalen wat goed is voor anderen en ze voelen zich vooral niet verantwoordelijk om echt iets te doen. Over empathisch vermogen praat ik maar niet. Voor zorg en aandacht waar mensen echt behoefte aan hebben, is geen geld en de deskundige medewerkers worden ontslagen en staan in januari in de rij bij het UWV. Ik had 40 jaar geleden nooit kunnen denken dat hier ooit onder een liberaal bewind een sovjet-bureaucratie zou kunnen ontstaan. Mark Rutte als de moderne Breznjev....?
Advertentie