of 61441 LinkedIn

Brabant bundelt krachten bij inkoop jeugdzorg

Alle jeugdhulpregio’s in Noord-Brabant gezamenlijk hebben met de Gecertificeerde Instellingen (GI’s) nieuwe contracten voor jeugdbescherming en jeugdreclassering gesloten. De maximale looptijd van de contracten is zes jaar.

De vijf jeugdhulpregio’s in Noord-Brabant hebben met de Gecertificeerde Instellingen (GI’s) die jeugdzorg bieden nieuwe contracten voor jeugdbescherming en jeugdreclassering getekend. De maximale looptijd van de nieuwe contracten is zes jaar.

Betere zorg

Hiermee handelen de vijf jeugdhulpregio’s in lijn met de werkwijze zoals minister De Jonge (VWS) die graag ziet, en die hij uiteenzette in zijn brief van november. Daarover brak tumult los. Zonder de werkwijze top-down op te leggen, lukt het ook, willen de vijf Brabantse regio’s maar zeggen. Doel van de samenwerking is dat zij leidt tot betere zorg in de jeugdbescherming en jeugdreclassering voor kinderen in de hele provincie. Het gaat om de zorg voor zo’n 4.000 kinderen.

 

Kostprijsonderzoek

Voor alle regio’s gelden dezelfde tarieven. Managementinformatie wordt gedeeld en er is minder overleg over de uitvoering van de zorg. Doordat er zo efficiënt wordt gewerkt, is er meer tijd voor de zorg aan jongeren, stellen de betrokken partijen. Afgesproken is dat er een kostprijsonderzoek komt naar reële tarieven voor de taken van de gecertificeerde instellingen. Een onafhankelijke externe partij gaat dat normatieve kostprijsonderzoek uitvoeren.

 

Inkooptraject

Het inkooptraject is gezamenlijk opgepakt door de regio’s West-Brabant West, West-Brabant Oost, Hart van Brabant, Noordoost Brabant en Zuidoost Brabant. De contracten zijn getekend met vijf instellingen: de William Schrikker Stichting Jeugdbescherming en Jeugdreclassering, Stichting Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering, Stichting Jeugdbescherming Brabant, Briedis Jeugdbeschermers en Jeugd Veilig Verder.

 

De William Schrikker Stichting, Leger des Heils en Jeugdbescherming Brabant regelen jeugdbescherming en jeugdreclassering in alle vijf de jeugdhulpregio’s. Briedis gaat jeugdbescherming uitvoeren voor West-Brabant West, West-Brabant Oost en Hart van Brabant. Jeugd Veilig Verder gaat dat voor Zuidoost-Brabant doen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.