Advertentie
sociaal / Nieuws

Bijna weer budgetoverschrijding

Het UWV wacht een paar spannende weken. Begin december verschijnt, waarschijnlijk, het onderzoek naar de gigantische budgetoverschrijding die dit voorjaar aan het licht kwam.

22 november 2010

In een paar maanden tijd had het UWV het hele budget voor 2010 en dan nog 70 procent daar bovenop uitgegeven voor het re-integreren van werklozen. Als een bezetene was de club de crisis te lijf gegaan, waarschijnlijk ook in de hoop daarmee eindelijk een einde te maken aan alle twijfels over het bestaansrecht. Maar blijkbaar wist de top niet wat er op de werkvloeren gebeurde, want toen de rekeningen bij elkaar werden gelegd, bleken die een stuk hoger dan het bedrag dat het UWV van het Rijk krijgt.

 

Een onderzoekscommissie van drie heren werd aangesteld. Over een paar weken leveren zij hun rapport in bij minister Henk Kamp. Het is de commissie in elk geval niet gelukt snel orde op zaken te stellen, want onlangs bleek dat het geld voor de re-integratie van werklozen met een handicap veel te vroeg weer bijna op was. Alleen werd er dit keer wel tijdig aan de bel getrokken.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Joke / WAO'ster
Hoe bedoelt men "bijna"?
Ik weet haast wel zeker dat men bij het UWV geen idee heeft wat het woord budget beheersing betekend.
In mijn geval sta ik werkelijk perplex van het gemak waarmee men mij keer op keer onderwerpt aan nodeloze,geldverslindende herkeuringen die alleen maar uitwijzen dat mijn lichamelijke gebreken door de jaren heen erger worden.Ik ben in 1998 arbeidsongeschikt geraakt.In het jaar 2003 herkeurd vanwege de wettelijke 5 jaar termijn.Daarna (2004)in de laatste 6 jaar tijd keuring op keuring,rechtzaken tot de CrvB aan toe.In 2009,2 jaar na die uitspraak(2007) weer een herkeuring met een prijskaartje eraan (vanwege dure onderzoeken) om maar te zwijgen van alle andere kosten die daarbij komen.En nu als klap op de vuurpijl binnen 1 jaar na de laatste "her" WEER opnieuw maar ditmaal moet ik naar Nederland komen en dus zitten daar heel veel kosten aan.Onderzoek door 3 specialisten,vliegticket,reiskosten ter plaatse,hotel kosten....eindeloos geld verspillerij.
Ik ben van mening dat men deze instelling eens beter zou moeten leren hoe verantwoord om te gaan met een budget.
Advertentie