Advertentie
sociaal / Nieuws

Bijklussende topambtenaar UWV verdient tonnen

Een topambtenaar van het UWV verhuurt personeel van zijn bedrijf aan het UWV en verdient zo tonnen. Dit is tegen de integriteitsregels voor overheidsinstanties.

01 juli 2011
Een topambtenaar van het UWV verhuurt personeel van zijn eigen bedrijf aan zijn werkgever en verdient op die manier tonnen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. De constructie is tegen de integriteitsregels voor overheidsinstanties, omdat ze belangenverstrengeling en corruptie in de hand werkt.
Rijksrecherche
Het UWV laat in een verklaring weten een eind te willen maken aan de constructie zoals die nu bestaat. Een meerderheid in de Kamer heeft om onderzoek door de rijksrecherche gevraagd.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Piet / directeur
Dit geeft wel aan wat voor zootje het daar is! Een uitkeringsinstantie die even een voorbeeldje weg geeft. Bij al die grote instanties lijkt in Ned de graaiculruur nog steeds weliger te tieren dan ooit. Hopenlijkwordt zo'n man idem bij de H.S.in Amsterdam vervolgd en ( zwaar)gestrafd
faber
Uit iets uitgebreidere berichtgeving elders blijkt dat het iets anders ligt. Het blijkt te gaan om een eigenaar van een bedrijf die eerst als externe adviseur ingehuurd werd door het UWV. Niet alleen hij werd ingehuurd maar ook medewerkers van zijn bedrijf. Het UWV moet het aantal externe adviseurs beperken en dus werd deze man in dienst genomen. Het was dus beter geweest als de kop van het artikel 'Bijklussende ondernemer verdient tonnen bij het UWV'. Maar dat is natuurlijk niet leuk nieuws: bijklussende ondernemers zijn normaal. Het is dus een graaiende ondernemer. Verder blijkt uit de reacties op dit 'nieuws' dat in Nederland van ondernemers die in overheidsdienst treden verwacht wordt zij al hun schepen achter zich verbranden. Dat doen ondernemers dus niet. En wat nu als de betreffende man of vrouw nodig is voor het oplossen van de problemen waar je als overheidsorganisatie mee te maken hebt? Dan is het in Nederland zo langzamerhand zo dat de goegemeente liever heeft dat de problemen blijven bestaan. Ik vraag me af wanneer er nu eens politicus opstaat die zegt dat bijvoorbeeld een ict-probleem bij de overheid niet verschilt van een ict-probleem bij een privaat bedrijf. En dat het dus een volstrekte illusie is om te denken dat ict-problemen bij de overheid voor de helft van de prijs kunnen worden opgelost. Het oplossen van problemen kost geld, soms veel geld want problemen die zonder kosten opgelost kunnen worden zijn geen probleem.
Dus: tendentieuze koppen en journalistieke hitsigheid waarbij 'de ambtenaar' te kakken wordt gezet in combinatie met een kortzichtige krenterigheid. Meer is het niet.
R van Door / waarnemer te velde
Chapeau m bosma! helemaal mee eens
Laat Piet de Razende Consultant hier een voorbeeld aan nemen.
Ria Huisman / directeur
Zoals gebruikelijk weer onvolledige berichtgeving door de media.
Ze verslaan of niet goed of half en daar moet de burger het dan maar mee doen.
Slechte zaak, schoenmaker houdt je bij je leest en bemoei je moet zaken die nodig zijn op dit moment en geef een juiste verslaglegging. Laat ook eens weten wat het UWV goed doet!!
Versla niet alleen foutieve zaken.
men het dan ook met Bosma eens.
gerard / waarnemer te velde
... en, Piet-de-Consultant, gestraft moet met een t
Andries van den Berg / gemeenteraadslid Leidschendam-Voorburg, SP-fractie
Volgens mij werken er geen ambtenaren bij het UWV ! Het UWV is geen overheidsbedrijf.
Advertentie