of 59250 LinkedIn

Bezetting in gemeentehuis Bronckhorst beëindigd

De gemeente Bronckhorst heeft zondagavond laat de bezetting van het gemeentehuis door actievoerende thuiszorgers beëindigd. De gemeente Bronckhorst stelt dat ‘afspraken zijn gemaakt over gastvrijheid in ons gemeentehuis binnen de grenzen van het betamelijke’. Die werden volgens de burgemeester overschreden, waarna tot ontruiming werd overgegaan.
1 reactie

De gemeente Bronckhorst heeft zondagavond laat de bezetting van het gemeentehuis door actievoerende thuiszorgers beëindigd. Dat meldt de Gelderse gemeente. Als reden geeft de gemeente op dat ‘de actievoerders zich helaas niet aan de afspraken hielden’.

Kinderachtig
Bij beëindiging van de bezetting zijn drie aanhoudingen verricht, aldus een woordvoerster van vakbond FNV. Twee medewerkers van de bond en een thuiszorgmedewerkster zijn volgens haar overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem. Aanleiding voor de ontruiming is volgens de FNV een op Twitter circulerende foto, waarop een van de actievoerders zondagmiddag in het gemeentehuis op een tafel stond tijdens een artiestenoptreden. ‘Niemand nam daar aanstoot aan, ook de beveiliging niet’, aldus de woordvoerster van FNV. ‘De twintig dames van de thuiszorg hebben het gemeentehuis helemaal gepoetst en niets verkeerd gedaan. En dan ineens een ontruiming. Erg kinderachtig.’

Gastvrijheid
De gemeente Bronckhorst stelt dat ‘afspraken zijn gemaakt over gastvrijheid in ons gemeentehuis binnen de grenzen van het betamelijke’. Die werden volgens de burgemeester overschreden, waarna tot ontruiming werd overgegaan.

TSN
Actievoerende medewerkers van de thuiszorg gingen vrijdag over tot bezetting van twee gemeentehuizen in Bronckhorst en in Hollands Kroon (Noord-Holland). De bezetters willen dat de gemeenten ingaan op het voorstel van Buurtzorg om het werk van het noodlijdende TSN over te nemen. Buurtzorg wil ongeveer driekwart van de medewerkers en cliënten van TSN overnemen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door zwarver gait op
Dus de door ONS betaalde pliesie gaat op bevel van de door ONS betaalde plietici de terecht voor hun belang opkomende thuiszorgmedewerkers verwijderen uit het door ONS betaalde gemeentehuis. Waarom werd de voor dinsdagavond geplande vergadering niet op zaterdag gehouden(NEEN we houden ons aan de kaders??) WANT de tweevoudig onderscheiden buurtzorgorg. van de HEER Jos de Blok heeft zich allang onderscheiden en vooral ten aanzien v.d. falende tsn, meavita etc. en nota bene de brancheorg. spreekt over staatssteun? die lui hebben helemaal geen recht meer