Advertentie
sociaal / Nieuws

Bestuurders Rotterdam naar Roemenië en Bulgarije

De Rotterdame burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Hamit Karakus (economie) brengen de komende dagen een werkbezoek aan Bulgarije en Roemenië. Zo willen de bestuurders zich voorbereiden op een mogelijke toestroom van Bulgaarse en Roemeense arbeidsmigranten.

28 maart 2013
Omdat het Rotterdamse gemeentebestuur zich voorbereidt op een mogelijke toestroom van Bulgaarse en Roemeense arbeidsmigranten, brengen burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Hamit Karakus (economie) komende dagen een werkbezoek aan Bulgarije en Roemenië. Zo willen de bestuurders een beter beeld krijgen van deze nieuwe groep mensen.

Verplichte werkvergunning

Dat maakte de gemeente Rotterdam donderdag bekend. Het werkbezoek is van 31 maart tot en met 3 april. Nu geldt nog een verplichte werkvergunning voor Bulgaren en Roemenen om in Nederland te kunnen werken. Die is vanaf 1 januari 2014 niet meer nodig.

Slachtoffer mensenhandel

,,Het gemeentebestuur wil voorkomen dat deze migranten slachtoffer worden van uitbuiting, mensenhandel of andere illegale praktijken’’, zegt een woordvoerder van de gemeente. Karakus is al jaren bezig zaken aan te pakken waarbij de zogeheten MOE-landers (mensen uit Midden- en Oost-Europa) vaak het slachtoffer van worden. Het gaat vaak om illegale huisvesting en malafide uitzendbureaus.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kaas !


Je kunt toekomstig Pvda stemvee niet snel genoeg inpalmen.



Hoe lang nog
Waar gaat het met ons landje naar toe? Iedere maand ongeveer 20.000 werklozen erbij. Onze eigen jeugd komt niet meer aan het werk. Maar we zijn van alles aan het regelen om o.a Bulgaren en Roemenen maar binnen te halen om hier te komen "werken" (of uitkeringen binnenslepen ?) En ja hoor, kijk goed hoe je kunt voorkomen dat deze groepen worden uitgebuit! Uitbuiting is alleen maar toegestaan voor de "eigen" inwoners. Hoe lang tolereren wij hier zomaar alles? Kan Aboutaleb en zijn soortgenoten niet met een volle lading criminelen en werkloze buitenlanders in Roemenie of Bulgarije werk gaan zoeken?
tidakmau / werkzaam
ja hoor nog meer hier naar toe halen en zeker naar rotterdam met zijn schulden en tekorten en de huisvesting problemen,overlast en criminaliteit onder deze groepen.

polen lopen hier ook al werkeloos rond bij de gemeente zelf moeten ook al 2400 mensen het veld ruimen en voor de nederlanders,jong en oud, zelf is ook al geen werk in het bedrijfsleven

de meeste bulgaren en roemenen die er nu al hier zijn voorzien in hun levensonderhoud op een manier die niet toelaatbaar is dus laten we er nog maar meer laten komen en vooral de weg plaveien naar de uitkeringsinstanties.

en wat voor beeld willen onze bestuurders krijgen daar zij weten net als iedereen dat er weer alleen economische gelukzoekers met hun familie onze kant op komen en totaal niets bijdragen aan onze samenleving en binnen de kortste keren op de hoogte zijn om zoveel mogelijk te kunnen ontduiken aan belastingen en andere heffingen in het land maar wel vol op gebruik maken van alle voorzieningen die hier gelden sla de rapporten over de moelanders er maar op na.

daarbij de bereidheid om voor nog mindere arbeid voorwaarden te werken dan de huidige moelanders met als gevolg dat er nog meer werkelozen in een hoop sektoren zullen vallen en de arbeidsvoorwaarden nog verder zullen worden uitgehold

en ja de linkse kant juicht het toe als toekomstige stemmers en rechts om de werkgevers goedkope krachten te leveren en de huidige werkenden verder in de uitkering en armoe te storten .

tidakmau / werkzaam
aanvulling laatste cijfers hoe goed het gaat in nederland dus nog meer mensen, en zeker kanslozen ,naar hier moet stoppen laten we eerst maar eens zorgen dat de huidige werkloze mensen maar weer eens aan werk geholpen worden de ww premie zal ook wel weer voor werkenden worden ingevoerd als het zo doorgaat dus een nog verdere daling van de koopkracht voor de mensen



De inkomens van Nederlandse huishoudens zijn vorig jaar met gemiddeld 3,2 procent gedaald, de sterkste afname in meer dan 30 jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanmorgen bekendgemaakt.



De daling is het gevolg van de afgenomen werkgelegenheid, hogere belastingen en premies, en de opgelopen inflatie. Deze lag met 2,5 procent ruimschoots boven de gemiddelde stijging van de cao-lonen met 1,6 procent. Door de inkomensdaling zijn de consumptieve bestedingen van huishoudens vorig jaar met 1,4 procent gekrompen.

De inkomens zijn vorig jaar voor het vijfde jaar op rij gedaald.



CBS-econoom Peter Hein van Mulligen voorziet dat ook dit jaar de inkomens en bestedingsruimte van consumenten onder druk blijven staan. 'De tekenen zijn niet goed. Ook in 2013 heeft de consument te maken met lastenverzwaringen, afnemende werkgelegenheid en een hogere inflatie. De huidige situatie is niet anders dan vorig jaar', zegt de econoom.

H. Wiersma / sr. beleidsadviseur (gepens.)
Het lijkt me meer een taak voor het ministerie van Sociale Zaken dan voor gemeentebestuurders. Weer een snoepreisje?
Advertentie