Advertentie
sociaal / Nieuws

Barneveld start campagne voor vaccineren baby's

Landelijk wordt meer dan 90 procent van de kinderen ingeënt tegen infectieziekten als kinkhoest, mazelen, bof en rode hond. In Barneveld krijgt maar 69,3 procent van de kinderen die prikken en de deelname daalt. Volgens de gemeente komt dat enerzijds omdat in de Gelderse gemeente veel bevindelijk gereformeerden wonen, die op religieuze gronden bezwaar hebben tegen vaccinaties. Anderzijds zijn er net als elders in het land meer ouders die om andere redenen tegen de prikken zijn.

10 juli 2018
vaccineren.jpg

Alle ouders van pasgeboren baby's in Barneveld krijgen vanaf september een speciaal vaccinatiegesprek met een jeugdarts van de GGD. Het gesprek maakt deel uit van een campagne waarmee Barneveld probeert om de vaccinatiegraad in de gemeente te verbeteren. Recent bleek uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat in Barneveld en Neder-Betuwe de minste kinderen worden ingeënt.

Bezwaar tegen vaccinaties

Landelijk wordt meer dan 90 procent van de kinderen ingeënt tegen infectieziekten als kinkhoest, mazelen, bof en rode hond. In Barneveld krijgt maar 69,3 procent van de kinderen die prikken en de deelname daalt. Volgens de gemeente komt dat enerzijds omdat in de Gelderse gemeente veel bevindelijk gereformeerden wonen, die op religieuze gronden bezwaar hebben tegen vaccinaties. Anderzijds zijn er net als elders in het land meer ouders die om andere redenen tegen de prikken zijn. Barneveld gaat ook informatie plaatsen op internet en folders uitdelen over het belang van inenten, aldus B en W dinsdag in antwoord op politieke vragen. Begin volgend jaar wordt bekeken of de campagne succes heeft. (ANP)

Reacties: 12

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bart / Medewerker leefbaarheid
Misdadige nalatigheid, je kind niet inenten. Maakt niet uit op welke gronden....
H. Keuken / wethouder
Met alle respect maar laten we ook transparant zijn over de gevolgen van inentingen. De vraag is of het huidige programma nog aansluit op de mutaities van diverse ziekten. Ouders die om niet religieuze redenen hun kinderen niet laten enten hebben intussen wel een punt. Goed om ook daar naar te luisteren.
Clair / GGD adviseur
Johannes, houd je onzin even heel gauw voor je. Ik word echt misselijk van alle slechte of niet-onderbouwde troep die je hier op Binnenlands Bestuur. De redactie zou hier iets aan moeten doen.



De ouders hebben géén punt. Ze acteren op grond van religieuze dogma's en schaden daarmee hun eigen kinderen én vormen een risico voor de volksgezondheid.
Arnoud
Bart: wel eens nagedacht waarom zoveel kinderen de jaarste decennia zo vaak ADHD, autisme, PDS-NOS e.d. ziekten hebben? Hun immuunsysteem draait door al die vaccinaties permanent overuren.
Bart / Medewerker leefbaarheid
Jazeker Arie, ik ben nog steeds op zoek naar de wetenschappelijke onderzoeken die dit staven, maar helaas....
Arnoud
@ Clair: Voor jou vast gesneden koek maar toch...In vaccins zitten: 1. Gedode, of verzwakte bacteriën of virussen 2. Chemische hulpstoffen om de immuunrespons te versterken 3. Chemische conserveer,- emulgeer,- en stabiliseermiddelen en soms antibiotica 4. ‘Vervuilingen’ of ‘reststoffen’, afkomstig van het kweekmedium en van het productieproces van vaccins.



Er is geen discussie dat de vaccins al deze stoffen bevatten. Wel is er verschil van mening of het verstandig is deze stoffen bij volwassenen, laat staan baby's, in te spuiten.
Wil Custers
@Arie Echt Arie? Dat er geen relatie is tussen intentingen en autistische storingen bestaat, is uit meer dan 200 onderzoeken gebleken. En toch zijn er nog mensen als jij die geloven in de onzin die dertig jaar geleden door een medisch onderzoeker zijn geuit, die uit zijn functie is ontheven vanwege manipulatie met data. Intentingen veroorzaken geen autisme stoornissen, en de aarde is evenmin plat.
Linden
Helemaal eens met Arie en Johannes. Er zit ook een complot van de overheid achter en er wordt tevens een chip van de geheime dienst ingespoten. Wetenschappelijk uiteraard niet bewezen maar vooruit ....... Behalve dat: zeker is dat vaccinatie dode kindjes voorkomt.
Paul / projectleider
@Linden maak er maar van dat het veel dode, zieke én gehandicapte mensen scheelt
Clair / GGD adviseur
Wederom: echt schandalig dat dit soort pulp nog wordt geloofd door mensen. We leven in 2018, het gros van wetenschappelijke publicaties is gewoon openbaar. Er is géén verband tussen vaccins en stoornissen zoals ADHD en autisme. Totale lariekoek.



Houd op met verwarren van blogs met een goede bron. Dit geldt overigens niet alleen voor empirische feiten over medische zaken, maar ook over empirische feiten over ons klimaat en empirische feiten over hoeveel vluchtelingen ons land binnenkomen. Houd op met het verspreiden van foute informatie en houd bovenal op met het doen alsof de feitelijke informatie zélf de desinformatie is. Het aantal charlatans op Binnenlands Bestuur begint groteske proporties aan te nemen.
p
Linden slaat de spijker op z'n kop: paranoïde complottheoretici. Bestrijden heeft geen zin, want dan je onderdeel van het complot. Alleen zij zien de waarheid. Weliswaar kunnen ze zelf niet aantonen dat het de waarheid is en iedereen die wél bezig is met waarheidsvinding komt tot de conclusie dat het onwaar is.



Maar dat maakt niet uit, zij zijn de uitverkorenen die weten wat er écht speelt en hoe de wereld écht in elkaar zit. Zij kennen de smerige structuren van perverse politici en consorten.... Geen waanbeelden, maar de werkelijkheid die niemand ziet!
Heuvelman
Gezien de hysterische toon van GGD-adviseur Clair, moet je toch het ergste vrezen voor de kwaliteit van deze gezondheidsclub. Lezers hebben het volste recht om kritische vragen te stellen bij het vaccineren. Geef daar dan op een correcte wijze antwoord op, Clair! In plaats van u te buiten te gaan aan populistische kretologie en oproepen aan de redactie tot verwijdering van u onwelgevallige bijdragen.
Advertentie