of 61869 LinkedIn

Balkenende vindt dat crisiswet door moet gaan

Het aan het werk helpen van mensen mag niet controversieel verklaard worden. Dat stelde premier en CDA-leider Jan Peter Balkenende maandagavond tijdens een partijbijeenkomst in Nijmegen.
3 reacties
Het aan het werk helpen van mensen mag niet controversieel verklaard worden. Dat stelde premier en CDA-leider Jan Peter Balkenende maandagavond tijdens een partijbijeenkomst in Nijmegen.
Uitgesteld
Hij drong daarom opnieuw aan op een snelle behandeling van de crisis- en herstelwet in de Eerste Kamer. Deze wet moet procedures voor onder meer infrastructurele projecten verkorten, plannen versneld uitvoeren en banen behouden. De senaat heeft echter de behandeling van de wet uitgesteld en door de val van het kabinet dreigt nieuwe vertraging. Omstreden onderwerpen kunnen controversieel verklaard worden waardoor ze tot na de verkiezingen op de plank blijven liggen.

'Stop blokkeren'
Balkenende sprak maandag van 'uitstelmanoeuvres van de Eerste Kamer'. Hij riep met name PvdA en VVD op de wet niet langer te blokkeren.

Dwarsliggen
De fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer, Uri Rosenthal, voelt zich niet aangesproken. Volgens hem is Balkenende bij de liberalen aan het verkeerde adres. 'Het zijn de PvdA en de ChristenUnie, de twee voormalige coalitiepartners van het CDA, die dwarslagen en nog steeds liggen met betrekking tot een snelle behandeling van de crisis- en herstelwet. Kennelijk is de minister-president ook op dit dossier niet in staat gebleken om regie te voeren', stelde Rosenthal in een reactie.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Les paul op
Joop, de PvdA heeft het kabinet laten klappen om electorale redenen. Dus ga nou niet de schuld op anderen proberen te schuiven.
Door Joop (adviseur) op
Het duo Verhagen-Balkenende heeft Nederland -door het kabint te tacklen- in een bestuurlijk-politieke impasse gebracht. Nu begint Balkenende te kermen bij een consequentie.
Binnen alle ellende bij de struikelpartij van het kabinet had door Balkenende voorkomenmoeten worden dat de PvdA-bewindspersonen niet anders meer konden dan hun ontslag indienen. Dan zouden slechts de portefeuilles ter beschikking zijn gesteld en was er een volldig demissionair kabinet ontstaan, waaraan meer had kunnen worden toevertrouwd dan de stilstand die nu rest.
Balkenende heeft zijn mogelijkheden om iets tegen de door hem verderfelijk geachte stroperigheid te doen verspeeld. Hij mag niet als een zielig wolfje in het bos huilen.
Door W. Wilkens (schrijvende) op
Rosenthal heeft gelijk, maar behoort tezelfdertijd tot diegenen die deze wet, en het liefst nog meer, er doorgedrukt zien.

Zou hij van het voorstel hebben kennisgenomen, dan zou hij zien welk onheil op de praktijk afkomt. Over verstand van zaken gesproken.

Wat intussen alles zegt over de VVD in haar huidige 'gedaante' en het gehalte.

Oud draait zich in zijn graf om!