of 59761 LinkedIn

Asscher heeft volledig vertrouwen in sociaal akkoord

Het sociaal akkoorrd staat als een huis, meent minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken.
5 reacties

Het sociaal akkoord dat het kabinet heeft gesloten met werkgevers en vakbonden staat volgens minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken ,,als een huis''. De PvdA-vicepremier heeft dat woensdag gezegd in reactie op de berichten dat het kabinet volgend jaar fors extra moet bezuinigen. In het sociaal akkoord zijn die extra bezuinigingen voorlopig geparkeerd.

Aanvullende maatregelen

,,We krijgen eerst de ramingen van het Centraal Planbureau in juni, daarna nieuwe ramingen in augustus'', aldus Asscher. ,,Op basis daarvan besluiten we of aanvullende maatregelen nodig zijn, zoals in het sociaal akkoord is afgesproken. Het belangrijkste voor nu is het sociaal akkoord uitvoeren, om op korte termijn de werkloosheid te bestrijden en op de lange termijn de arbeidsmarkt beter te laten functioneren.''

Valt nog te bezien
Of gemeenten het sociaal akkoord ook zo vast als een huis vinden, valt nog te bezien. Volgende week op het VNG congres in Zwolle zullen de gemeenten discussiëren over het sociaal akkoord en het zorgakkoord. Daar zullen de gemeenten ook een gezamenlijk standpunt bepalen over de akkoorden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Elle Bussemaker (Ex-Rijksambtenaar) op
Ik steun uw beleid volledig heer Asscher. Ga vooral zo door. Ik sta achter elke sociale akkoord, waarbij de burgers fors moeten gaan bezuinigen en de broekriem fors moeten gaan aanhalen.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Na het sociaal akkoord wordt de negatieve 'konijnen' al weer snel uit de hoge hoed getoverd. Het blijft wennen geblazen met de huidige politieke goochelaars. Het doet zeker niet betrouwbaar aan.
Door Aart op
De hedendaagse politiek is totaal visieloos. Het maakt niet uit over welke politieke kleur we praten. Ze doen maar wat omdat ze zelf de ballen verstand hebben van zaken. Besluitloos en vooral lang kontedraaien. Respect mag er zijn voor degene die zelf een bedrijf hebben opgestart en uitgebouwd. Van die mensen leer je tenminste. Die hebben een visie, zijn besluitvaardig en hebben slagkracht. Op deze 10% van de bevolking draait onze hele economie. In Den Haag en Brussel snappen ze dat zelfs niet.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Wat is dit toch een stabiel kabinet. Waar Pvda bewindsman Dijsselbloem nog zegt dat er € 4 miljard extra bezuinigd moet worden, zegt Pvda minister Asscher dat extra bezuinigingen voorlopig geparkeerd zijn. Nieuwe verkiezingen aub.
Door Kees Bloemendaal (Vuilnisman) op
Hoe gaat u de werkloosheid oplossen ? Door duizenden euro's subsidies te verstrekken aan de ambtenaren van de gemeente ? De zg. werkcoaches en jobcoaches en consulenten van Werk en Inkomen, die gebruiken de middelen om feesten te bouwen en de subsidies worden aangewend voor een 13e maand van de ambtenaren. U moet concreet betaalde banen creëren. De gemeenten stellen de bijstandsgerechtigden vrijwillig tewerk. Ze worden als moderne slaven tewerk gestelt en ook als zodanig behandelt. De gemeenten ontvangen wel inlenersbeloningen. Gaat rechtstreeks naar de gemeentekas. De werkzoekende wordt niet positief gestimuleert om aan het werk te gaan. Er wordt geen opleiding verstrekt. Je wordt structureel aan de lijn gehouden door de gemeenten. Je wordt slechts structureel gedreigt met het korten of stoppen van je uitkering als je niet meewerkt aan de tewerkstellingen. Je wordt structureel gedreigt. Je hebt alleen maar plichten, geen rechten. Rechten heb je slechts op schrift. In de praktijk heb je geen rechten. Waar moet je gaan klagen ? Bij de gemeente. Bij de Rijksoverheid ? Bij de Ombudsman ? Wat wordt met de klacht gedaan ?
Wordt verwerkt in de statistieken. De gemeenten blijven de gemeentekas spekken ten koste van de zwakkeren of werkzoekenden.